Δελτίο Τύπου του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Αίγινας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κώστας Κατσαφάδος. Βουλευτής Α' Πειραιά. Δελτίο Τύπου.
Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, την χρηματοδότηση του Δήμου της Αίγινας και άλλων 41 Δήμων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, από το Υπουργείο Εσωτερικών .

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσαφάδος υποστήριξε:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης τήρησε τις δεσμεύσεις του, κινήθηκε συγκροτημένα προετοιμάζοντας το έδαφος για να εκταμιευθούν άμεσα τα χρήματα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Δήμος Αίγινας που θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό του 1.865.160 ευρώ. μία απόλυτα θετική εξέλιξη που δίνει ανάσα στο Δήμο αλλά και την ευκαιρία να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εξυγίανσης των οικονομικών του.

Η έλλειψη ρευστότητας, όπως όλοι θυμόμαστε, είχε δημιουργήσει προβλήματα στην υδροδότηση του νησιού λόγω οφειλών αλλά και στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Δήμο και τους προμηθευτές του.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως είχε δεσμευθεί ο κ. Στυλιανίδης στη συνάντησή μας, προετοίμασε το πεδίο με ταχύτατες διαδικασίες.

Η Ελεγκτική Επιτροπή του άρθρου 262 ολοκλήρωσε άμεσα τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων και έτσι , με την εκταμίευση της δόσης, η χρηματοδότηση των πρώτων 42 Δήμων, προκειμένου να καλύψουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, είναι γεγονός.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε στην πραγματική οικονομία, σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες.»

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png