Τρίτη αναβολή της συζήτησης στη βουλή της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Παναγιώτη Μελά για το Νοσοκομείο Αίγινας.

Παναγιώτης Μελάς. Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων. Δελτίο Τύπου.
Ο Βουλευτής  των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς, αντέδρασε σκληρά προχθές στη Βουλή, όταν, για τρίτη φορά, δεν προσήλθε ο Υπουργός Υγείας, για να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση, που έχει υποβάλει για το Νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» της Αίγινας, το οποίο δεν χρηματοδοτείται και ο κ. Μελάς τόνισε:

Είναι απαράδεκτη η τακτική που ακολουθείται από τον αρμόδιο Υπουργό, να μην έρχεται για τρίτη φορά να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση, κάτι το οποίο υποβαθμίζει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Το Νοσοκομείο της Αίγινας «Άγιος Διονύσιος» προσφέρει Υπηρεσίες Υγείας, όχι μόνο στους κατοίκους της Αίγινας, αλλά και του Αγκιστρίου, που ανέρχονται σε 15.000 περίπου τους χειμερινούς μήνες, και στις 50.000 και πλέον τους θερινούς.

Λειτουργεί υπό τη σκέπη της Εκκλησίας, έχει σύμβαση με Ασφαλιστικά Ταμεία για αρκετές δεκαετίες, από τα οποία έχει να πάρει χρήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το οφειλόμενο ποσό για πριν το έτος 2012 ανέρχεται περίπου στις 700.000 ευρώ και για το 2012 στις 300.000 ευρώ.

Η λειτουργία του Νοσοκομείου στηρίζεται σήμερα στην καλή διάθεση και την ευαισθησία της Εκκλησίας, των εργαζομένων και κάποιων πολιτών, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην κλείσει την πόρτα του.

Επιβάλλεται άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει τα οφειλόμενα χρήματα στο Νοσοκομείο, ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία του και να μην υπάρξει ταλαιπωρία στους ασθενείς - και δη στους ηλικιωμένους - οι οποίοι μεταφερόμενοι σε Νοσοκομεία του Πειραιά θα έχουν επιπτώσεις και στην υγεία τους και στην οικονομική τους κατάσταση.