Στις Περιφέρειες εκχωρείται το έργο της μεταφοράς των μαθητών από 1η Ιουλίου 2013. Τα προβλήματα στο Μεσαγρό, τέθηκαν ως παράδειγμα στην επιτροπή.

Προς ψήφιση στη Βουλή οδεύει το νομοσχέδιο "Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013, μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις", που συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Για το ζήτημα το οποίο είχε απασχολήσει έντονα και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασή του, ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων κύριος Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, με σχετικό Δελτίο Τύπου χθες, παρέθεσε τμήματα από την ομιλία του στη συνεδρίαση της επιτροπής. Μάλιστα παραθέτοντας ένα παράδειγμα για την κατάσταση που επικρατεί έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Μεσαγρού: "Στην εκλογική μου περιφέρεια στο  Μεσαγρό της Αίγινας, εδώ και 10 μέρες η μεταφορά των μαθητών γίνεται με όχημα του Δήμου αφού ο μεταφορέας αρνήθηκε να συνεχίσει τα δρομολόγια αν δεν του καταβάλλονταν τα οφειλόμενα. Σκεφθείτε, ότι αυτό συμβαίνει ενώ  ήδη έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Για να αντιληφθούμε πόσο απέχει το Ελληνικό Κράτος από την εφαρμογή του αυτονόητου.

Σήμερα, πιστεύω ότι δίνεται  μία βιώσιμη λύση με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στις Περιφέρειες  από τη σχολική χρονιά 2013-2014. Και  είναι θετικό, ότι παρά το γεγονός  ότι η αρμοδιότητα στις περιφέρειες  εκχωρείται από την 1η Ιουλίου 2013, στο μεσοδιάστημα οι περιφέρειες  αποκτούν τη δικαιοδοσία να προχωρήσουν  στις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες, που αφορούν διαγωνισμούς και συμβάσεις". Τέλος σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση από το Δελτίο Τύπου του κυρίου Κατσαφάδου "Ο κ.Στυλιανίδης αποδέσμευσε ποσό 21 εκατομμυρίων ευρώ από τους ΚΑΠ των Περιφερειών για τη μεταφορά των μαθητών αλλά και για να πληρωθούν οφειλόμενα", ενώ "Με το άρθρο 4 παράγραφος 1 δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των οφειλομένων στους μεταφορείς ενώ εκεί που δεν έγιναν συμβάσεις, κακώς αν θέλετε, δίνεται η δυνατότητα στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να προχωρήσουν σε διαπιστωτικές πράξεις".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png