Θοδωρής Δρίτσας. "Η Δ.Ε.Η. θέτει σε κίνδυνο τη ζωή νεφροπαθών, στην Αίγινα"..

Δελτίο Τύπου.
Με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα, ότι συνεργείο εργολάβων της Δ.Ε.Η. διέκοψε, σήμερα, την παροχή ρεύματος στο Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού στην Κυψέλη της Αίγινας, ο Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Α΄ Πειραιά & Νησιών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Η ενέργεια της Δ.Ε.Η., που διέκοψε την παροχή ρεύματος στο Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού στην Κυψέλη της Αίγινας και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών που έκαναν αιμοκάθαρση, είναι αχαρακτήριστη. Προϊδεάζει για το τι θα συμβεί, όταν, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως και θα έχει αποκλειστικά κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Η διεύθυνση της Δ.Ε.Η., που έδωσε τη σχετική εντολή και ανέθεσε σε εργολάβο τη διακοπή της παροχής, δεν διέπραξε απλώς ατόπημα. Πρόκειται για έκθεση της ζωής ανθρώπων σε κίνδυνο, και μάλιστα με ταπεινά (κερδοσκοπικά) κίνητρα. Ο εισαγγελέας, πρέπει να παρέμβει αυτεπαγγέλτως, και να ασκήσει αμέσως δίωξη εναντίον των υπευθύνων, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός, επίσης, πρέπει να φροντίσει ώστε να ελεγχθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι της Δ.Ε.Η. και φυσικά η τρικομματική κυβέρνηση, οφείλει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της, όταν μάλιστα αποδεικνύεται, ότι τα πολιτικά της σχέδια μπορεί να έχουν καταστροφικές και εγκληματικές συνέπειες, για ανθρώπινες ζωές".