Δημήτρης Καρύδης. "Εξοργίζει η απεργία της ΠΝΟ"

Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών – ΠΑΣΟΚ. Δελτίο Τύπου.
Η 48ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΠΝΟ μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα (Τρίτη και Τετάρτη) είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη, αντικοινωνική, ακατανόητη και απολύτως καταστροφική για ην εθνική οικονομία και τη νησιωτική Ελλάδα. Για τον Τουρισμό και την αγροτική παραγωγή.

Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ που πρωτοστάτησαν και κατάφεραν με οριακή πλειοψηφία να πάρουν την απόφαση για την απεργία κυρίως εξυπηρετούν στενά κομματικά συμφέροντα και τυφλά προεκλογικά παιχνίδια.

Τα βασικά αιτήματα για τον Οίκο Ναύτου μετά από παρεμβάσεις μας στη Βουλή, αντιμετωπίστηκαν με υπεύθυνο τρόπο από την αρμόδια Υπουργό, κ. Α. Διαμαντοπούλου, σχετικά με τα δικαιώματα των ναυτικών αλλά και των εργαζομένων, των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού . Οι συνδικαλιστές όμως του «ΟΧΙ σε ΟΛΑ» επέλεξαν την σύγκρουση.

Η άρση του Καμποτάζ για την Κρουαζιέρα αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την ανάπτυξη του Τουρισμού και της οικονομίας. Οι συνδικαλιστές όμως «της πλήρους άρνησης και ισοπέδωσης» επιμένουν να μένουν καθηλωμένοι στο παρελθόν.

Ωστόσο η διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων και η μείωση της ανεργίας αποτελούν δίκαια αιτήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με διάλογο και σχέδιο και όχι με ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής που ουσιαστικά στρέφονται κατά του συνόλου της κοινωνίας.

Είναι ανάγκη άμεσα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας να καλέσει την ΠΝΟ στο τραπέζι του διαλόγου και να βρει τις κατάλληλες λύσεις που αρμόζουν για να ξεπεραστεί αυτή η μεγάλη κρίση. Η αξιοποίηση των πόρων του ευρωπαϊκού κοινωνικού Ταμείου για την ενίσχυση των ανέργων μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις.

Η ΠΝΟ για μια ακόμα φορά εκτίθεται και εξοργίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών μέσα στις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Οι δυνάμεις των ναυτικών που συναισθάνονται ακόμα τις ευθύνες τους και διατηρούν τη σοβαρότητα τους οφείλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αναστείλουν την εξαγγελθείσα απεργία.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png