Κώστας Κατσαφάδος. "Λανθασμένη απόφαση η κατάργηση της ΔΟΥ Αίγινας".

Κώστας Κατσαφάδος. Δελτίο Τύπου.
Στο ζήτημα της κατάργησης της ΔΟΥ Αίγινας και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της στην Α΄ ΔΟΥ Πειραιά, αναφέρεται σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κ. Κατσαφάδος

Όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη συγχώνευσης δημοσίων υπηρεσιών για την περιστολή δαπανών και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Οι συγχωνεύσεις όμως πρέπει να γίνονται με ορθολογικά κριτήρια. Στην περίπτωση αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ Αίγινας τα κριτήρια αυτά δεν τηρήθηκαν.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναστέλλει τη λειτουργία της ΔΟΥ Αίγινας και μεταφέρει τις αρμοδιότητές της στην Α΄ ΔΟΥ Πειραιά.

Ο κ. Βενιζέλος αλλά και όσοι επεξεργάστηκαν και υλοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο, οφείλουν να αντιληφθούν ότι άλλα κριτήρια υπάρχουν στον αστικό ιστό και άλλα στις νησιωτικές περιοχές.

Η Αίγινα είναι το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού, διαθέτει παραγωγικό ιστό, οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η κατάργηση της ΔΟΥ Αίγινας θα αναγκάσει χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες της Αίγινας και του Αγκιστρίου να απευθύνονται στη Α΄ ΔΟΥ Πειραιά.

Θα υποχρεωθούν να μετακινούνται στον Πειραιά προκειμένου να εξυπηρετηθούν και αυτό συνεπάγεται οικονομικό κόστος, ταλαιπωρία αλλά και απώλεια χρόνου

Η γεωγραφική ασυνέχεια των νησιωτικών περιοχών φαίνεται ότι διαφεύγει, ως έννοια, από το Υπουργείο Οικονομικών.

Εύχομαι και ελπίζω να αντιληφθούν, έστω και αργά, το αυτονόητο.

Η κατάργηση της ΔΟΥ Αίγινας δε θα δυσκολέψει μόνο τη ζωή των φορολογούμενων πολιτών της Αίγινας και του Αγκιστρίου. Θα αποτελέσει τροχοπέδη στις συναλλαγές και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού ενώ θα οδηγήσει και σε απώλεια εσόδων για το δημόσιο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png