Ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς για τον Οίκο Ναύτου.

Παναγιώτης Μελάς. Βουλευτής Α' Πειραιά. Δελτίο Τύπου.
Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς επισκέφθηκε χθες (07/03/2012) τους συγκεντρωμένους ναυτικούς που κάνουν κατάληψη στον Οίκο Ναύτου και συζήτησε μαζί τους για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της αιφνίδιας κατάργησής του και της ενσωμάτωσής του στον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Μελάς τόνισε:

Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στο ναυτικό κόσμο και στους εργαζόμενους του Οίκου Ναύτου, λόγω της άδικης και αιφνίδιας απόφασης που πήρε η Κυβέρνηση για την κατάργησή του και  την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ από την 01/04/2012.

Η κατάργηση αυτή υποβαθμίζει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την επιδότηση ανεργίας και την παροχή πρόνοιας, που παρείχε μέχρι σήμερα ο Οίκος Ναύτου, ένας από τους πρώτους ασφαλιστικούς φορείς της χώρας μας. Επίσης προκαλεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους του Οίκου Ναύτου.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που καταψήφισα το Μνημόνιο 2 και φυσικά δεν ψήφισα και τον εφαρμοστικό νόμο που καταργεί τον Οίκο Ναύτου.

Οι ναυτικοί μας διαχρονικά έχουν προσφέρει πολλά στην εθνική οικονομία και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, αφού μεταφέρουν την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου. Εργάζονται κάτω από δύσκολες, αντίξοες και επικίνδυνες πολλές φορές συνθήκες, γι΄ αυτό επιβάλλεται να τους παρέχονται,  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η Διοίκηση, φρόντισαν εδώ και αρκετό καιρό να μειώσουν σημαντικά τις δαπάνες Υγείας του Οίκου Ναύτου  και γι΄ αυτό, τελευταία, δεν έχουν ζητηθεί πρόσθετες οικονομικές επιχορηγήσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Έτσι λοιπόν, επιβάλλεται να γίνει τροποποίηση της νομοθετικής αυτής ρύθμισης. Να διασφαλιστεί η αυτοτελής λειτουργία του Οίκου Ναύτου, έτσι ώστε οι ναυτικοί μας, που έχουν και αυτοί ήδη πληγεί από το βάρος της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, να συνεχίσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδότηση ανεργίας και παροχές πρόνοιας, αντάξιες της προσφοράς τους.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png