Ερώτηση για τις ιχθυοκαλλιέργειες από τον Φώτη Κουβέλη και το Θανάση Λεβέντη.

Δημοκρατική Αριστερά. Δελτίο Τύπου.

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς

Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Ανάπτυξης ,Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

ΘΕΜΑ: Αύξηση των ιχθυοκαλλιεργειών στον Αργοσαρωνικό

Ο σχεδιασμός του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών έφερε στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα της χρήσης της παράκτιας ζώνης κυρίως στον Αργοσαρωνικό. Το γεγονός ότι υιοθετήθηκε σχετική ΚΥΑ επισφραγίζοντας το υφιστάμενο καθεστώς χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με φορείς και κατοίκους, επέτεινε τις αντιδράσεις.

Οι κάτοικοι, κυρίως των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως στον Πόρο και την Αίγινα εκφράζουν την αγωνία τους καθώς αφενός επισφραγίζεται το υφιστάμενο καθεστώς της άναρχης μέχρι σήμερα ανάπτυξης και αφετέρου προβλέπεται αύξηση των υδατοκαλλιεργειών σε περιοχές οι οποίες δεν πληρούν τις διεθνώς αναγνωρισμένες αναγκαίες προϋποθέσεις για την ορθή λειτουργία ιχθυοκαλλιεργειών. Μεταξύ άλλων, η επιλογή της θέσης εγκατάστασης θα πρέπει να εξασφαλίζει την επαρκή ανανέωση του νερού, να αποφεύγονται θέσεις κοντά σε λιβάδια Posidonia, να υπάρχει επαρκές βάθος και απόσταση από την ακτή.

Κατόπιν των ανωτέρω, και δεδομένων των αντιδράσεων των κατοίκων αλλά και την ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα με συνέπειες τόσο ως προς το οικοσύστημα, τον τουρισμό και τελικά την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθενται να ανακαλέσουν την ΚΥΑ και να αναθεωρήσουν το χωροταξικό σχεδιασμό των υδατοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png