Χαιρετισμός σε Ημεριδα στην Αίγινα για τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Σαρωνικό.

Δημήτρης Καρύδης. Βουλευτής Α' Πειραιά. Δελτίο Τύπου.
Χαιρετισμός στην Ημερίδα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αίγινας κατά των Ιχθυοκαλλιεργειών με θέμα «Ιχθυοκαλλιέργειες στον Σαρωνικό-Οι επιπτώσεις»

Aγαπητοί Φίλοι,  

Η κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2011, με την οποία εγκρίθηκε « Το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες» πρέπει να αποσυρθεί γιατί είναι αυθαίρετη και έωλη. Δεν έλαβε υπόψη της τις θέσεις των ενδιαφερόμενων φορέων, Δημοτικών και Περιφερειακών Οργάνων και επικαλείται την γνώμη του Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού  και  Αειφόρου Ανάπτυξης η οποία σύμφωνα με καταγγελίες δεν δόθηκε ποτέ.

Χωρίς ενδοιασμούς υπέγραψα τη διακήρυξη διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Δήμων και Φορέων περιοχών που θίγονται από την, χωρίς κανόνες και προϋποθέσεις, ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2011, στο ξενοδοχείο «Caravel»,  προκειμένου να επανέλθει το δίκαιο και η τάξη σε ένα πολύ σοβαρό θέμα για το μέλλον των παράκτιων περιοχών της χώρας και των νησιών μας.

Ο Αργοσαρωνικός  θίγεται βάναυσα από το συγκεκριμένο σχέδιο και γι’ αυτό πρέπει να αντιδράσουμε για να επικρατήσει ο κοινός νους και η λογική.

Αγαπητοί  Φίλοι,  

Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας σημαντικός τομέας της εθνικής οικονομίας και μάλιστα συμβάλλει στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας Η ανάπτυξη όμως των ιχθυοκαλλιεργειών πρέπει να γίνει με κανόνες, προϋποθέσεις και ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον, στις περιοχές φυσικού κάλους, νατούρα, στους ιστορικούς και παραδοσιακούς οικισμούς και σε καμία περίπτωση να μην επιβαρύνεται αρνητικά η τουριστική ανάπτυξη των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών που αποτελούν την κύρια οικονομική δραστηριότητα και το μεγάλο φυσικό πλούτο των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν στην συνύπαρξη διαφορετικών κλάδων της  οικονομίας. Είμαι αντίθετος τόσο με την πλήρη άρνηση όσο και με την ασυδοσία στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες  των κυβερνήσεων και των κρατικών οργάνων τόσο για την έλλειψη ελέγχων στη λειτουργία τους όσο και για την αυθαίρετη επέκτασή τους.

Aγαπητοί Φίλοι,  

Kαμιά οικονομική δραστηριότητα δεν μπορεί να επιτύχει αν έχει αντίθετη την πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών. Είμαι στο πλευρό της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων της Αίγινας. Ζητούμε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι θέσεις των τοπικών φορέων, των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών.

Η ομόφωνη αρνητική γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και των Δημοτικών Αρχών δεν αποτελεί λεπτομέρεια.

Η Κυβέρνηση  και τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει να αποσύρουν την Κοινή Υπουργική  απόφαση και μέσα από ουσιαστικό διάλογο να βρουν κοινές αποδεκτές λύσεις με την κοινωνία των πολιτών. Διαφορετικά καμιά επενδυτική δραστηριότητα στις ιχθυοκαλλιέργειες δεν μπορεί να έχει παρόν και μέλλον.


Με τιμή,  
ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά  και Νήσων


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png