Κώστας Κατσαφάδος: "Να αξιοποιηθεί το ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της Αίγινας".

Κώστας Κατσαφάδος. Δελτίο Τύπου.
Η ενέργεια της ΔΕΗ να προχωρήσει σε χορηγία, ύψους 1,5 εκ. ευρώ, για την αποκατάσταση του Κυβερνείου και τους Εϋνάρδειου στην Αίγινα, αποτελεί θετική εξέλιξη.

Τα Καποδιστριακά  κτίρια αποτελούν μέρος της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας αφού το Κυβερνείο  στέγασε την πρώτη κυβέρνηση  του Ελληνικού Κράτους ενώ  στο Εϋνάρδειο, δείγμα σπάνιας αρχιτεκτονικής λειτούργησε η πρώτη Παιδαγωγική  Ακαδημία.

Είναι μία  ευκαιρία για να αρχίσει να αξιοποιείται το τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της Αίγινας, να ξεκινήσει μία γόνιμη διαδικασία για την αξιοποίηση και των άλλων κτηρίων της Καποδιστριακής περιόδου.

Η αξιοποίηση αυτή αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της  τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της. Απαιτούνται πρόσθετοι πόροι και ισχυρή πολιτική βούληση.

Η δημιουργία Ιστορικού Αρχείου στο κτίριο του Κυβερνείου είναι επιβεβλημένη. Πρέπει να αποτελέσει μία κορυφαία υποδομή πολιτισμού, έρευνας και  ιστορικής μνήμης, να προχωρήσουμε σε ψηφιοποίηση του αρχείου και διασύνδεσή του με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα. Οφείλουμε επίσης να συνδέσουμε το Ιστορικό Αρχείο με τη μελέτη για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, μίας εμβληματικής μορφής της Ελληνικής Ιστορίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να αξιοποιήσουμε  όλους τους διαθέσιμους πόρους από  το ΕΣΠΑ αλλά και από εθνικά ή  ευρωπαϊκά προγράμματα.

Κυρίως να ενεργοποιηθούμε όλοι, χωρίς σκοπιμότητες, άγονες στρατηγικές και αντιπαραθέσεις.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png