Παρέμβαση Δημήτρη Καρύδη για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Πολιτικό Γραφείο Δημήτρη Καρύδη. Δελτίο Τύπου.
Την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που  εκδόθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2011 με την  οποία εγκρίθηκε «το ειδικό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες» ζήτησε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Δήμων και Φορέων περιοχών που θίγονται από την, χωρίς κανόνες και προϋποθέσεις, ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών, την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011, στο ξενοδοχείο «Caravel».

Ο κ. Καρύδης, κατά την παρέμβασή του, χαρακτήρισε αυθαίρετη και έωλη την κοινή υπουργική απόφαση γιατί δεν έλαβε υπόψη της τις θέσεις των ενδιαφερόμενων φορέων, Δημοτικών και Περιφερειακών Οργάνων και επικαλείται την γνώμη του Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης η οποία σύμφωνα με καταγγελίες δεν δόθηκε ποτέ.

Χωρίς ενδοιασμούς υπογράφω τη διακήρυξη διαμαρτυρίας, προσέθεσε ο κ. Καρύδης για να επανέλθει το δίκαιο και η τάξη σε ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Ο βουλευτής  Α΄ Πειραιά και Νήσων τόνισε ότι  οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας σημαντικός τομέας της εθνικής οικονομίας και μάλιστα συμβάλλει στην εξαγωγική  δραστηριότητα της χώρας. Επισήμανε όμως ότι η ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών πρέπει να γίνει με κανόνες, προϋποθέσεις και ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον, στις περιοχές φυσικού κάλους, νατούρα, στους ιστορικούς και παραδοσιακούς οικισμούς και σε καμία περίπτωση να μην επιβαρύνεται αρνητικά η τουριστική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών που είναι και η κύρια οικονομική δραστηριότητα των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καρύδης υπογράμμισε ότι η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να συνυπάρξει σε διάφορους κλάδους της οικονομίας αρκεί να επικρατήσει η κοινή λογική και ο κοινός νους. «Είμαι αντίθετος τόσο με την πλήρη άρνηση όσο και με την ασυδοσία στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών», τόνισε ο βουλευτής Πειραιά στηλιτεύοντας λόγω διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων τόσο την έλλειψη ελέγχου στη λειτουργία τους όσο και στην αυθαίρετη επέκτασή τους. «Όλοι πρέπει να λειτουργούμε όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κ. Κατσικάρης Δημήτρης που πρόσφατα έκλεισε και αφαίρεσε άδειες εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών στον Αργοσαρωνικό.

Ζητούμε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι θέσεις των τοπικών φορέων και των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών κάνοντας μνεία στην αρνητική απόφαση που έχει λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ζητούμε να λειτουργούν με πληρότητα και ουσιαστικό τρόπο τα όργανα που έχουν αρμοδιότητα να εκφέρουν γνώμη όπως το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης και η γνώμη αυτή να επηρεάζει τις αποφάσεις και να μην θεωρείται διακοσμητική», κατέληξε ο κ. Καρύδης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png