Ερώτηση από βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργων ζωτικής σημασίας για την Αίγινα.

Οργάνωση Δημοκρατικής Αριστεράς Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές: Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης και Νίκος Τσούκαλης προς τους κ.κ. Υπουργούς Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με Θέμα: Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργων ζωτικής σημασίας για την Αίγινα.

Το πρόβλημα ύδρευσης της Αίγινας είναι γνωστό και χρόνιο. Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των κατοίκων του νησιού σε νερό με υδρομεταφορές, έχει μάλιστα ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα, αποφασίστηκε την περίοδο
2007-2010 από τη Δημοτική Αρχή Αίγινας η υλοποίηση δύο θεμελιακών έργων: Η «κατασκευή του βόρειου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου και της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης νήσου Αίγινας» (χερσαία έργα), το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και η «κατασκευή υποθαλασσίου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ», του οποίου η μελέτη έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί.

Τα εν λόγω έργα, τα οποία απηχούν το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας επί χρόνια, εκτιμάται ότι θα απαλλάξουν το Δήμο αμέσως, όπως και το Υπουργείο Οικονομικών, από το κόστος μεταφοράς νερού με υδροφόρα πλοία που υπερβαίνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε, χωρίς καθυστέρηση να προωθηθούν και υλοποιηθούν τα ως άνω έργα ζωτικής σημασίας για τη νήσο της Αίγινας;

Οι ερωτώντες βουλευτές,
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης





Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png