Παράταση στην προθεσμία και τροποποιήσεις στην αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων. Ισχύει και για την Αίγινα.

Πολιτικό Γραφείο Δημήτρη Καρύδη. Βουλευτή Α' Πειραιά και Νήσων. Δελτίο Τύπου.
Μετά  τις έντονες και δίκαιες διαμαρτυρίες του αγροτικού κόσμου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ι. Δριβελέγκας,  αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων, ανακοίνωσε αλλαγές στην προθεσμία και την αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων προκειμένου σε μια εποχή όπου το αγροτικό εισόδημα δοκιμάζεται, να μην επιβαρύνονται οι αγρότες μας με υπέρογκες δαπάνες και γραφειοκρατικές διαδικασίες που δημιουργούν περαιτέρω ταλαιπωρία και έξοδα.

Συγκεκριμένα:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε την τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης της 16ης Ιουνίου 2011 και την  υπογραφή νέας βάσει της οποίας η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών παρατείνεται για όσους υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού αντί εξαμήνου, εντός δώδεκα μηνών δηλαδή μέχρι την 16η Ιουνίου 2012.

Παράλληλα, ο κ. Δριβελέγκας ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα απλουστευθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης μέσα σε σύντομο χρόνο έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών και η ελάφρυνση τους από αδικαιολόγητα κόστη και χρονοβόρες διαδικασίες.

Η απόφαση  αυτή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  αφορά και τους αγρότες μας στην Τροιζηνία, τον Πόρο, τα Μέθανα, την Αίγινα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png