Υπεγράφη η επικύρωση της έγκρισης του Κ.Α.Σ. από τον Υπουργό Πολιτισμού για τον κυματοθραύστη στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.

Πολιτικό Γραφείο Δημήτρη Καρύδη. Βουλευτή Α' Πειραιά και Νήσων. Δελτίο Τύπου.

Υπεγράφη τελικά έστω και με καθυστέρηση από τον  Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο  η Απόφαση με την οποία επικυρώνεται η έγκριση που εδόθη από  το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) με μεγάλη πλειοψηφία, προκειμένου  να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του "Κυματοθραύστη" στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Μετά την Απόφαση  του Υπουργείου Πολιτισμού ανοίγει ο δρόμος για να εγκριθούν: Η μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εν συνεχεία η οριστική μελέτη του έργου.

Η κατασκευή του  Κυματοθραύστη κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την προστασία του Κεντρικού Λιμανιού της Αίγινας από «καιρούς» που προέρχονται από Δυτικές Κατευθύνσεις (Β.Δ.-Δ-Ν.Δ.) με αποτέλεσμα οι υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις να μην παρέχουν ασφάλεια και λειτουργικότητα για την παραμονή των πλοίων στα κρηπιδώματα.

Σημειώνουμε ότι  την κατασκευή του εν λόγω, διεκδικούν για πολλά χρόνια τόσο η προηγούμενη  όσο και η παρούσα Δημοτική Αρχή και η μεγάλη πλειοψηφία των  φορέων και των κατοίκων της Αίγινας. Με την συνδρομή της Αντιπεριφέρειας Νήσων, απαιτείται η ταχύτατη ολοκλήρωση των μελετών  για την ένταξη του έργου στο  Ε.Σ.Π.Α. δεδομένου ότι από τον  Μάρτιο του 2009, υπάρχει ανοικτή πρόσκληση  της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, για υποβολή προτάσεων που αφορούν την βελτίωση Λιμενικών Εγκαταστάσεων.

Όπως είναι  γνωστό, ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 6,3 εκατομμύρια ευρώ (επιπλέον Φ.Π.Α.).

Το έγγραφο της απόφασης σε ηλεκτρονική μορφή.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png