Δημήτρης Καρύδης. Επιστολή για την ίδρυση Σχολείου Β' Ευκαιρίας στην Αίγινα.

Πολιτικό Γραφείο Βουλευτή Α' Πειραιά Δημήτρη Καρύδη. Δημοσίευση επιστολής.
Επιστολή προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, κ. Φ. Γεννηματά με θέμα την Ίδρυση Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αίγινα, απέστειλε την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011, ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης. Το πλήρες κείμενο της Επιστολής έχει ως εξής:

"Αγαπητή Φώφη,
Όπως πολύ καλά γνωρίζεις από την θητεία σου ως Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, η Αίγινα είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό από τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Εδώ και αρκετό καιρό 35 πολίτες της Αίγινας, επιθυμούν την ίδρυση Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί. Το αίτημά τους είναι εύλογο και δίκαιο.

Έχουν δε, την θερμή και ενεργή συμπαράσταση του Δήμου της Αίγινας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου , Προέδρου της Δημοτικής Επτροπής Παιδείας κ. Κουκούλη Νεκτάριου, ο οποίος έχει αποστείλει και σχετικό αίτημα προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Μπέκα Ευθύμιο στις 29 Αυγούστου 2011.

Με δεδομένο ότι στο Δήμο Αίγινας υπάρχει η απαραίτητη κτιριακή υποδομή, λόγω συγχωνεύσεων Δημοτικών Σχολείων και η Δημοτική Αρχή μπορεί να εξασφαλίσει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, η προώθηση από μέρους του δίκαιου αυτού αιτήματος που προσφέρει νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης και μάθησης σε πολλούς συμπολίτες μας, είναι ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα.

Αξίζει δε να σημειώσουμε, ότι η μετακίνηση των κατοίκων της Αίγινας στον Πειραιά για να συμμετέχουν στο Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας του Πειραιά, είναι πρακτικά αδύνατη, λόγω των περιορισμών της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Αγαπητή Φώφη, αναμένοντας την απάντησή σου είμαι βέβαιος ότι το παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αίγινα, σύντομα θα είναι πραγματικότητα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png