Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. μιλά στο Aegina Portal. .

Την Αίγινα επισκέφθηκε χθες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο κύριος Αρβανιτόπουλος επισκέφθηκε το νησί με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων στο ναό του Αγίου Νεκτάριου. Στα μέσα του προηγούμενου μήνα είχε γίνει γνωστό ότι ο κύριος Αρβανιτόπουλος θα παρέδιδε τη σκυτάλη της θέσης που κατείχε στον κύριο Κ. Μπούρα. Ο για 22 μήνες "εκ δεξιών του προέδρου της Ν.Δ." έχοντας πάρει το χρίσμα θα είναι υποψήφιος του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στην Α' Πειραιά όποτε γίνουν εκλογές. "Προτίμησα να στρατευθώ και να μην έχω την ασφάλεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας" είχε πει σε πολιτικούς του φίλους όταν έγινε γνωστή η απόφασή του. Η επίσκεψή του στην Αίγινα χθες, ήταν η πρώτη από τότε που έγινε ευρύτερα γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στην περιφέρειά μας.


Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 2000 εώς το 2009 διετέλεσε επίσης Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και μέλος της International Studies Association. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και μέλος της International Studies Association. Από το 1987 μέχρι το 1989 ήταν Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Συγκριτικής Πολιτικής στο School of International Service του Πανεπιστημίου American. Από το 1990 μέχρι το 1992 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Από το 1992 μέχρι το 1995 ήταν Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου George Mason στη Virginia των Η.Π.Α. Ήταν εισηγητής σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σε γνωστά Πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Princeton, το Columbia, το Georgetown κλπ. Έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png