Ερώτηση για την αναπροσαρμογή των συντάξεων στους συνταξιούχους του Εμπορικού Ναυτικού.

Δημήτρης Καρύδης Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών. Δελτίο Τύπου.
Eρώτηση προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Ι. Διαμαντίδη κατέθεσε τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, στη Βουλή ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης με θέμα την αναπροσαρμογή των Συντάξεων στους Συνταξιούχους του Εμπορικού Ναυτικού.

Το πλήρες κείμενο  της Ερώτησης έχει ως εξής:  

"Ο νόμος 3075/2002 συνδέει το ύψος της σύνταξης που καταβάλλεται στους συνταξιούχους αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, σε ποσοστό 70%  με το μισθό των πληρωμάτων Επιβατηγών Ακτοπλοϊκών Πλοίων, όπως αυτός καθορίζεται από τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Επειδή  όμως για την κατηγορία αυτή των  ναυτικών η αντίστοιχη συλλογική  σύμβαση δεν έχει ακόμη επικυρωθεί, αν και έχει υπογραφεί από τους κοινωνικούς εταίρους και αφορά τα έτη 2010 και 2011 (με αναδρομική εφαρμογή για το 2010), από 1-1-2010 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αναπροσαρμογή της σύνταξης των συνταξιούχων ναυτικών του Εμπορικού Ναυτικού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια σειρά  από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας διαφόρων κατηγοριών πληρωμάτων έχουν  ήδη επικυρωθεί και δημοσιευθεί  στο ΦΕΚ με αναδρομική ισχύ από 1-1-2010.  

Εύλογα  οι συνταξιούχοι ναυτικοί, προβληματίζονται για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση η οποία επηρεάζει το ύψος της σύνταξής τους για περισσότερο από ένα χρόνο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός.  

1. Πότε  θα επικυρωθεί η Συλλογική  Σύμβαση Εργασία των πληρωμάτων  Επιβατηγών Ακτοπλοϊκών Πλοίων  η οποία έχει ήδη υπογραφεί από τους κοινωνικούς εταίρους για να είναι δυνατή η αναπροσαρμογή της σύνταξης στους συνταξιούχους ναυτικούς του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα;"


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png