Ερώτηση σχετικά με την κτηματογράφηση των Κυθήρων, των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας

Eρώτηση προς την Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Τ. Μπιρμπίλη σχετικά με την κτηματογράφηση του Δήμου Κυθήρων, των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας, κατέθεσε την 1η Φεβρουαρίου, στη Βουλή, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης.

Το  πλήρες κείμενο της  Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στις 12 Ιανουαρίου 2010 η κυρία Υπουργός είχε ανακοινώσει την ένταξη διαφόρων δήμων της χώρας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, μεταξύ των οποίων  και οι ως άνω περιοχές της Αττικής.

Είναι γνωστό ότι η ένταξη στις διαδικασίες  του Κτηματολογίου οδηγεί σε αποσαφηνίσεις, όσον αφορά τις περιουσίες των  πολιτών και του δημοσίου, ενώ η ορθή διαδικασία πρόταξης της σύνταξης δασικών χαρτών, απελευθερώνει τους πολίτες από μακρόχρονους αγώνες και αμφισβητήσεις.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης αυτής, οι δημότες  των περιοχών αυτών, αλλά και όσοι πολίτες διέθεταν περιουσιακά στοιχεία ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον την έναρξη της διαδικασίας, η οποία, κατά τις υπηρεσίες του Κτηματολογίου, θα ξεκινούσε το Δεκέμβριο του 2010.

Αντί  όμως να γίνει έναρξη αυτής της  διαδικασίας, έκπληκτοι οι κάτοικοι των Κυθήρων πληροφορήθηκαν από  τον τοπικό τύπο (εφημερίδα ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ  μηνός Ιανουαρίου 2011), ότι η νέα  ανακοίνωση του Κτηματολογίου Α.Ε. που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2010 και  αφορούσε την ένταξη 263 περιοχών στις διαδικασίες κτηματογράφησης, δεν περιελάμβανε τον δήμο Κυθήρων.

Επίσης, από το σύνολο των νησιών του Αργοσαρωνικού  και της Τροιζηνίας στο νέο  πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί  μόνον η Αίγινα, ο Μεσαργός και  η Πέρδικά.  

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός,

1. Μπορεί  να επιβεβαιώσει την πληροφορία-ανακοίνωση  της Κτηματολόγιο Α.Ε. σχετικά  με την εξαίρεση του δήμου  Κυθήρων και των άλλων περιοχών  από το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης  που βρίσκεται σε εξέλιξη;

2. Τι  μεσολάβησε, για την ξαφνική αλλαγή πολιτικής, ανάμεσα στην επίσημη δήλωση της Υπουργού και στην πρόσφατη ανακοίνωση της Κτηματολόγιο Α.Ε. ;

3. Ποιοι  είναι οι λόγοι που οδήγησαν  στην εξαίρεση του μεγαλύτερου  τμήματος της περιοχής από  το νέο πρόγραμμα»;


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png