Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Αίγινα.

Την Αίγινα επισκέφτηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος προσκεκλημένος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Αίγινας, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωσή της που έγινε στο ξενοδοχείο "Δανάη" το απόγευμα της Κυριακής. Ο κύριος Αβραμόπουλος έφτασε στην Αίγινα στις 15:40 το απόγευμα και λίγο αργότερα επισκέφτηκε τον Άγιο Νεκτάριο. Στη συνέχεια έφτασε στο χώρο της εκδήλωσης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Πειραιά κύριο Κυριάκο Καλογεράκο, τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κύριο Σπύρο Σπυρίδων και το δημοσιογράφο κύριο Μανώλη Κοττάκη. Στο λιμάνι τον υποδέχθηκαν πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης κύριος Στέλιος Αποσπόρης, τα μέλη του Δ.Σ. κύριοι Πρέκας και Μπόγρης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της νομαρχιακής Πειραιά κυρία Σαλπέα, ο κύριος Αποστολίδης, αλλά και άλλα στελέχη και φίλοι της παράταξης.

Οι δηλώσεις του κύριου Αβραμόπουλου στο Aegina Portal κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Αίγινας:

"Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας Αιγίνης και βρίσκομαι σήμερα εδώ με φίλους και συνεργάτες για να μοιραστώ με τους φίλους μας εδώ στην Αίγινα σκέψεις και προβληματισμούς, που έχουν να κάνουν με το μέλλον της πατρίδας μας και της παράταξής μας. Θα είναι πολύ σύντομης διάρκειας η παραμονή, αλλά πολύ ουσιαστική σε ένα φιλικό και ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον" δήλωσε στο Aegina Portal ο κύριος Αβραμόπουλος κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Αίγινας. Σημαντική η προσέλευση οπαδών της Νέας Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο "Δανάη", ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ήταν ο βουλευτής της Α' Πειραιά κύριος Παναγιώτης Μελλάς, ο κύριος Κυριάκος Καλογεράκος πρόεδρος της νομαρχιακής της Α' Πειραιά, ο κύριος Γκόνης, τομεάρχης Πειραιά και Νήσων, η κυρία Σαλπέα υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της νομαρχιακής Πειραιά και Νήσων, ο κύριος Σπύρος Σπυρίδων μέλος της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας και πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτής της ΝΔ στον Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος, στελέχη και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας. Τους προσκεκλημένους χαιρέτησε ο πρόεδρος κύριος Στέλιος Αποσπόρης ο οποίος είπε ανάμεσα σε άλλα: "Θα ήθελα να σας πω ότι παρά τις δυσκολίες το νησί μας μαζί με όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού, έδωσαν στην Α' Πειραιά ένα μεγάλο ποσοστό στην παράταξή μας" κάνοντας αναφορά στις τελευταίες εκλογές για την Περιφέρεια. Ευχήθηκε επίσης για τη νέα χρονιά. Ακολούθησε ο κύριος Κυριάκος Καλογεράκος ο οποίος είπε: "Ο κύριος Αβραμόπουλος ήταν ο καλύτερος υπουργός υγείας που πέρασε ποτέ. Αναλάβαμε τη διοίκηση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Α' Πειραιά και Νήσων σε δύσκολους καιρούς. Θα ήθελα να ζητήσω από εσάς αυτό που λέω κάθε φορά που απευθύνω χαιρετισμό στις Τοπικές Οργανώσεις: να μας εμπιστευθείτε για να μπορέσουμε να διεισδύσουμε σε όλα τα μέρη του νησιού. Να διεισδύσουμε κοινωνικά".

Στο video που ακολουθεί ο κύκλος των χαιρετισμών από τους επίσημους προσκεκλημένους:

Λίγο αργότερα στο βήμα ανέβηκε ο κύριος Γόνης ο οποίος ευχήθηκε ένα αποδοτικό και γεμάτο υγεία 2011. Ακολούθησε ο βουλευτής κύριος Παναγιώτης Μελλάς "Κόψατε ένα 20% από τους μισθούς και τις συντάξεις σε ετήσια βάση. Δεν θα έπρεπε να είχατε φροντίσει τουλάχιστον να ελαττώσετε ένα 20% τις τιμές των καθημερινών αγαθών; Αντί να κάνετε αυτό, δυστυχώς αυτό το οποίο κάνατε ήταν να βάλετε ΦΠΑ να αυξήσετε τις τιμές, να πιέσετε ακόμη περισσότερο τον οικονομικά αδύνατο πολίτη", είπε ο κύριος Μελλάς σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική. "Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τη στενωπό αυτή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Για αυτό γνωρίζετε πολύ καλά, έχει καταθέσει και απόψεις. Δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, αλλά κατάθεσε και απόψεις προκειμένου να τις εντοπίσει το ΠΑΣΟΚ και να βγούμε πιο εύκολα από την κρίση. Απόψεις που έχουν σχέση με την κρατική περιουσία, με την ανάπτυξη, με την εκμετάλλευση όσων μπορούμε, ώστε να δώσουμε μια βοήθεια στον ελληνικό λαό". Μετά το τέλος του χαιρετισμού του κυρίου Μελλά, το λόγο πήρε ο κύριος Κατσαφάδος ο οποίος είπε ανάμεσα σε άλλα: "Η κρίση δεν έχει μόνο το οικονομικό της στοιχείο, μόνο την οικονομική της πλευρά. Η κρίση είναι ηθική, κοινωνική και πολιτική. Και εκεί πρέπει να σταθούμε αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα". "Έχουμε ίσο μερίδιο ευθύνης ώστε να προσπαθήσουμε να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Τελείωσαν οι εποχές της εικονικής οικονομίας και τελείωσαν και οι εποχές της εικονικής πολιτικής. Αυτά που θα λέμε θα πρέπει να τα εννοούμε και θα πρέπει να τα κάνουμε πράξη. Πάνω από όλα να έχουν μια πολιτική στόχευση" είπε ο κύριος Σπύρος Σπυρίδων κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του. Η σειρά των χαιρετισμών ολοκληρώθηκε με τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη ο οποίος είπε:"Θέλουμε τη συνδρομή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε μία σειρά από χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας, όπως είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, τα λιμάνια, η προστασία και αναστήλωση των Καποδιστριακών κτισμάτων και μια σειρά από άλλα ζητήματα που έχουν προσβάλει σήμερα τη φέρουσα ικανότητα του νησιού. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, ζητάμε τη δική σας συμπαράσταση και υποστήριξη των ζητημάτων που αφορούν στην πρόοδο του νησιού μας".

Στο video που ακολουθεί η εικοσάλεπτη ομιλία του κυρίου Δημήτρη Αβραμόπουλου:

"Θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μας όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει Κυβέρνηση" είπε ο κύριος Αβραμόπουλος απαντώντας στο χαιρετισμό του κυρίου Σακκιώτη, ενώ στη συνέχεια σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση: "Για το πως εξελίχθησαν τα πράγματα μέρισμα ευθύνης έχουμε όλοι. Αν ξεκινήσουμε από την αφετηρία, τότε σιγά - σιγά θα χτίσουμε την απαραίτητη εθνική συνεννόηση για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, να δούμε πέρα και πάνω από αυτή". "Είμαστε η παράταξη ενότητας της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα σε μία εποχή που αυτό χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Διότι όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα που συνοδεύουν τη γενικευόμενη και όλο πιο βαθιά οικονομική κρίση παίρνει κοινωνικές διαστάσεις, προϋπόθεση για να την ξεπεράσουμε είναι να ισχυροποιήσουμε του δεσμούς ενότητας ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες, γιατί αυτή η κοινωνική ενότητα είναι και το ισχυρό ανάχωμα που θα αποτρέψει αυτή την κοινωνική κρίση από το να πάρει επικίνδυνες για τη ίδια την κοινωνία διαστάσεις. Αυτό το μήνυμα εκπέμπει σε κάθε ευκαιρία η Νέα Δημοκρατία και αυτό αποτελεί οδηγό και της γενικότερης πολιτικής της στάσης".

Ο κύριος Αβραμόπουλος μίλησε και για το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας: "Ακούστηκε πρωτύτερα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πάμε σε εκλογές. Προσωπικά δεν το αποκλείω. Εδώ και πάρα πολύ καιρό λέω ότι αυτό είναι πολύ πιθανών να γίνει. Κάτι που σηματοδοτεί αν θέλετε και την επιβεβαίωση μιας πολιτικής ατελέσφορης κυρίως μπροστά στην οικονομική και κοινωνική κρίση. Το θέμα όμως δεν είναι απλά οι εκλογές. Δεν είναι μία ακόμη αναμέτρηση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα. Είναι αυτό που σας είπα πρωτύτερα, το πως το πολιτικό μας σύστημα θα μπορέσει να σταθεί όρθιο και να πείσει ότι είναι αντάξιο της δημοκρατίας που όλοι μαζί οι Έλληνες πολίτες έχουμε κατακτήσει. Αυτό περιμένει ο Έλληνας πολίτης από εμάς. Και για αυτό επιδεικνύει σχετική αδιαφορία για τα πολιτικά πράγματα". Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία σημείωσε: "Ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αισθάνεται την απειλή της επιβίωσης. Υπάρχουν οικογένειες και πρέπει να σκύψουμε με πολύ προσοχή και σεβασμό στο πρόβλημα τους, που κάτω από τις δυσβάστακτες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης με δυσκολία καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν την επιβίωση ενός μηνός". Η αντίδραση μας στο περίφημο μνημόνιο έχει να κάνει κυρίως με το σημείο που απειλείται η κοινωνική μας συνοχή, με ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να βρίσκεται στα πρόθυρα της φτώχειας". Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κύριος Αβραμόπουλος ζήτησε από τα μέλη της παράταξης να κρατήσουν την ενότητα τους, να αφήσουν όσα τους στενοχώρησαν και τους απογοήτευσαν, να δουν με αισιοδοξία το μέλλον και το κυριότερο όπως είπε "να δέσουμε με ισχυρότερους δεσμούς ανάμεσα μας".

Στο video που ακολουθεί η προσφορά αναμνηστικού, η ομιλία του πατέρα Ε. Γιαννούλη και η συνομιλία του κυρίου Σακκιώτη με τον κύριο Αβραμόπουλο:


Στη συνέχεια ο πρόεδρος κύριος Αποσπόρης προσέφερε στον κύριο Αβραμόπουλο μία πλακέτα με χαραγμένα σύμβολα της Αίγινας, αλλά και το καινούργιο σήμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο κύριος Αβραμόπουλος χαριτολογώντας είπε στον κύριο Αποσπορή ότι η Τ.Ο. της Αίγινας είναι πολύ γρήγορη, καθώς είναι από τις πρώτες που χρησιμοποιούν το καινούργιο σήμα. Σημαντική η παρέμβαση και του πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη που εξήγησε την ιστορικότητα του πρώτου κοινοβουλίου, της Μητρόπολης της Αίγινας. "Αυτά τα στοιχεία της πολιτιστικής μας ταυτότητας δεν είναι απλά παρωχημένα πράγματα. Είναι τα μόνα αληθινά που μπορούν να αποτελέσουν και εφαλτήριο για μελλοντικά βήματα, για μια μελλοντική ισχυρή Ελλάδα". Λίγο αργότερα ο πατέρας Εμμανουήλ παρουσίασε στον κύριο Αβραμόπουλο και το βιβλίο του για τη "Μεγάλη Εκκλησιά".  Τέλος για το ίδιο θέμα το λόγο πήρε ο κύριος Σάκης Σακκιώτης που ενημέρωσε τον κύριο Αβραμόπουλο για τη διαδικασία της καθιέρωσης της ημέρας της ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο κύριος Αβραμόπουλος παρέμεινε λίγες ακόμη ώρες στην Αίγινα και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους του νησιού και φίλους της παράταξης.



Την εκδήλωση τίμησαν ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Τάκης Βάρτζελης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αίγινας κύριος Πέτρος Πετρίτης και Στέλιος Λαμπαδάριος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελευθέριος Πάλλης, Νίκος Οικονόμου, Σάκης Παντελάρος, το Δ.Σ. της Δ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Αίγινας, ο πρώην δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png