Ερώτηση για τον ορισμό Εθνικής Τοπικής Εορτής της Αίγινας την 26η Ιανουαρίου.


Δελτίο Τύπου
Ερώτηση για  τον ορισμό Εθνικής Τοπικής Εορτής της Αίγινας, την 26η Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας στην Αίγινα - πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους κατέθεσε στη Βουλή ο Μαν. Μπεντενιώτης, βουλευτής Πειραιά και Νησιών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπεντενιώτης αναφέρει ότι:

Ο Ιωάννης  Καποδίστριας, αποβιβάζεται ως πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας στις 12 Ιαν.1828 στην Αίγινα, την οποία ορίζει πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Στις 26 Ιαν.1828, ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίζεται πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας  στην Αίγινα, την οποία ορίζει πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Το 1996 είχε προταθεί, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, η διαδικασία έκδοσης της σχετικής διοικητικής πράξης, ο ορισμός της 26ης Ιανουαρίου ως ημέρας Εθνικής Τοπικής Εορτής για την Αίγινα. Παράλληλα για το χρονικό διάστημα 12 – 26 Ιαν. προτάθηκε η διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων μνήμης της άφιξης του Ιωάννη Καποδίστρια και της ορκωμοσίας του ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της έκδοσης  της σχετικής διοικητικής πράξης δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Ο κ. Μαν. Μπεντενιώτης ρωτά ποια είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης για την έκδοση της σχετικής διοικητικής πράξης ορισμού, ως Εθνικής Τοπικής Εορτής της Αίγινας την 26η Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας στην Αίγινα, πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png