Ερώτησης βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις πλημμύρες στην Αίγινα.

Ερωτήσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς κυρίων Φώτη Κουβέλη και Γρηγόρη Ψαριανού στην Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τις καταστροφές της έντονης βροχόπτωσης στις 25/09/2010.

Προς  τους κ. κ. Υπουργούς :
  • Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  • Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
  • Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
  • Οικονομικών
Θέμα: "Αποκατάσταση ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αίγινα της 25/9/2010"

Η έντονη καταιγίδα  που έπληξε την 25—9—2010 το νησί της Αίγινας ήταν η αιτία να υποστούν σημαντικές φθορές σε δημόσιες υποδομές και εκτεταμένες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες ,όπου ένας μεγάλος αριθμός από κατοικίες και   καταστήματα της περιοχής υπέστησαν σοβαρές ζημιές . 

Η ίδια καταιγίδα έπληξε  και μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) που βρίσκεται στην περιοχή . Αναφέρεται ότι αρκετά ζώα και πουλιά  που φιλοξενούνταν για περίθαλψη πνίγηκαν, καθώς οι λάσπες και το νερό τα παρέσυραν και τα εγκλώβισαν μέσα στα κλουβιά τους.

Για την αποκατάσταση και αντιμετώπιση της καταστροφικής ζημίας που προκλήθηκε από αυτό το έντονο καιρικό φαινόμενο στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. υπήρξε έντονη η εθελοντική προσφορά των πολιτών της περιοχής πλην όμως δεν κρίνεται επαρκής για να αποκαταστήσει την πλήρη επαναλειτουργία του μοναδικού αυτού  κέντρου στον ελλαδικό χώρο  .

Κάτοικοι και συλλογικοί φορείς της περιοχής ,καθώς και η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., ζητούν την άμεση παρέμβαση και συνδρομή της πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές,  την οικονομική ενίσχυση τόσο των πληγέντων κατοίκων της περιοχής  , όσο και την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. .  
 
Ερωτώνται οι  κ.κ. Υπουργοί:
  • Ποια  είναι η θέση της  Κυβέρνησης για τις  ζημιές που προκλήθηκαν  στην προαναφερόμενη περιοχή και σε ποιες ενέργειες  έχουν προβεί τα αρμόδια όργανα για την καταγραφή και την αποκατάσταση των πληγέντων στην περιοχή της Αίγινας από την καταιγίδα της 26-9-2010 ;
  • Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον;
Οι  ερωτώντες βουλευτές:
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης  Ψαριανός


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png