Συμπεριελήφθη η πρόταση για Νησιωτικό Διαμέρισμα στο τελικό σχέδιο νόμου του Καλλικράτη.

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το τελικό σχέδιο νόμου της διοικητικής μεταρρύθμισης του "Καλλικράτη". Ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων κύριος Δημήτρης Καρύδης μας ενημέρωσε ότι συμπεριελήφθη και η πρόταση που υπέβαλε στον υπουργό Εσωτερικών κύριο Γιάννη Ραγκούση για τη δημιουργία ενός Νησιωτικού Διαμερίσματος. Ο κύριος Καρύδης σε δήλωση που έκανε για αυτή την εξέλιξη ότι: "H δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Νήσων- η οποία περιλαμβάνει τον Αργοσαρωνικό έως τα Κύθηρα με επικεφαλής Αντιπεριφερειάρχη στα πλαίσια της Περιφέρειας Αττικής- αποτελεί απόφαση ιστορικής σημασίας για τα νησιά μας. Τώρα  ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική ανάπτυξη της ευρύτερης  περιοχής του Αργοσαρωνικού, την ανάδειξη της  φυσιογνωμίας του  και της ιδιαίτερης ταυτότητας του. Χαιρετίζουμε  την απόφαση του  Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Ο βουλευτής Α' Πειραιά κύριος Δημήτρης Καρύδης έκανε σχετικές δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Aegina Portal:



Ο "Καλλικράτης» στις νησιωτικές περιοχές του Πειραιά ταυτίζεται κυριολεκτικά με την ανατροπή παλαιών καταστάσεων και νοοτροπιών. Δημιουργεί μεγάλο ρεύμα αλλαγής που συνενώνει όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις και τους νησιώτες μας ανεξαρτήτως πολιτικών αντιλήψεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στις θαλάσσιες μεταφορές, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, την διαχείριση των υδάτινων πόρων και των απορριμμάτων, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png