Απάντηση Γερουλάνου για την οικία Ροδάκη.

Σε απάντηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 6056/12.2.10 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Δημήτρη Καρύδη και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η οικία Ροδάκη στην Αίγινα χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1469/50 με την ΥΠ.ΠΟ./ΔΙΛΑΠ/Γ/963/46628/6.9.2001 ΥΑ, ΦΕΚ 1252/Β'/11.10/2001 και προστατεύεται πλέον από τις διατάξεις του Ν.3028/2002.

Το εν λόγω κτίριο είναι ιδιοκτησία ιδιώτη και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 11 παρ 2 του Ν.3028/2002), η ευθύνη για την αποκατάσταση και την συντήρηση του βαρύνει τον ίδιο και όχι το ΥΠ.ΠΟ.Τ. Όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επιχορήγηση ή και την παροχή άλλων οικονομικών κινήτρων σε κυρίους ή νομείς κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία ή διατηρητέα (άρθρο 48 Ν.3028/02), δεν έχει εκδοθεί ακόμα το Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει τους εν λόγω όρους και προϋποθέσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία, μαζί με τις συσσωρευμένες εκκρεμότητες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση, περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες ΥΠ.ΠΟ.Τ να αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης του μνημειακού μας πλούτου, πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να είχαν αναληφθεί στο παρελθόν σε ένα καλύτερο οικονομικό περιβάλλον.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με την ουσιαστική της αδιαφορία για θέματα πολιτισμού δεν φρόντισε έτσι ώστε να υπάρχει ένα τομεακό πρόγραμμα πολιτισμού.
Παρ' όλο που αυτά είναι τα δεδομένα σήμερα, ελπίζουμε να συνεργαστούμε με το Δήμο Αίγινας για το συγκεκριμένο ζήτημα με την πρώτη δυνατή ευκαιρία.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png