Απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Α' Πειραιά Δημήτρη Καρύδη για την ύδρευση της Αίγινας.

Δελτίο Τύπου
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ιωάννη Ραγκούση και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα, κατέθεσε στις 14 Δεκεμβρίου στη Βουλή, ο βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων, κ. Δημήτρης Καρύδης για το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της χρηματοδότησης του έργου ύδρευσης της Αίγινας, συνολικού προϋπολογισμού 6.435 εκ.ευρώ.

Στην ερώτηση  απάντησε η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Τ. Κατσέλη, με το έγγραφο με Α.Π 995 ΔΕ/205/9-2-2010, τονίζοντας ότι το έργο : « Η κατασκευή του βόρειου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης της νήσου Αίγινας συνολικού προϋπολογισμού 6.435.000 ευρώ, έχει ήδη αξιολογηθεί θετικά σύμφωνα με το εγκεκριμένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου και βρίσκεται σε αρκετά υψηλό στάδιο ωρίμανσης από πλευράς των απαιτούμενων τεχνικών μελετών καθώς και των σχετικών αδειοδοτήσεων, και βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.»

Η Υπουργός επίσης δηλώνει ότι : «για την ολοκλήρωση του συστήματος ύδρευσης της Αίγινας θα πρέπει να κατασκευαστεί ο κεντρικός τροφοδοτικός υποθαλάσσιος αγωγός Σαλαμίνας-Αίγινας »

Ο κ. Δ. Καρύδης σε συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, κ. Ηλία Λιακόπουλο, ζήτησε, στα πλαίσια υλοποίησης της απάντησης της υπουργού κας. Λ. Κατσέλη, να επιταχυνθεί η υπογραφή της απόφασης ένταξης και χρηματοδότησης του έργου στο ΠΕΠ Αττικής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png