Δημόσια διαβούλευση για το λιμάνι της Αίγινας.

Δελτίο Τύπου. Δημήτρης Καρύδης - Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών – ΠΑΣΟΚ
Δημόσια διαβούλευση για το λιμάνι της Αίγινας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου με «οικοδεσπότες» τον δήμαρχο Αίγινας, Π. Κουκούλη και τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Ν. Λεούση. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης.

Ο κ. Καρύδης  αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα χρονίζοντα προβλήματα της περιφερείας έχοντας τα «μάτια και τ’ αυτιά ανοιχτά». Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα έργα που θα προταθούν από τα νησιά του Αργοσαρωνικού να πραγματοποιηθούν.

Χαρακτηριστικά ο βουλευτής σημείωσε: «Αν έχεις ασφαλές, σύγχρονο και κατάλληλο λιμάνι μπορείς να βοηθήσεις και την ανάπτυξη και τη ζωή των κατοίκων, να έχεις συνεχή και ασφαλή σύνδεση με την στεριανή Ελλάδα, στην προκειμένη περίπτωση τον Πειραιά» και πρόσθεσε «Έχω συζητήσει με το νέο περιφερειάρχη. Τα λιμενικά έργα είναι επιλέξιμα στα πλαίσια των χρηματοδοτήσεων της περιφέρειας.  Από τη στιγμή που θα παρουσιαστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί».  

Επισημαίνεται ότι η συγκέντρωση των φορέων και των κατοίκων η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σύμπνοιας, κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα βάση του οποίου θα δοθεί ένα περιθώριο δύο μηνών στην κυβέρνηση να ενημερώσει το δήμο αν ο κυματοθραύστης μπορεί να πραγματοποιηθεί ή όχι. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή αυτή η λύση θα υπάρξει κινητικότητα για την επέκταση της προβλήτας που αποτελεί το β΄ σχέδιο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png