Να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας.

Δελτίο Τύπου - Δημήτρης Καρύδης, βουλευτής Α' Πειραιώς.

O Ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 4 Οκτωβρίου έδωσε μία καθαρή εντολή στον Γιώργο Παπανδρέου να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα που την οδήγησαν τα 5.5 χρόνια  διακυβέρνησης της Ν.Δ. Όλοι γνωρίζαμε ότι η οικονομία της χώρας και τα δημόσια οικονομικά πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο  εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Συσσωρεύτηκε ένα πρωτοφανές έλλειμμα στον δημόσιο προϋπολογισμό, το δημόσιο χρέος ξεπέρασε κατά πολύ το Εθνικό μας Εισόδημα και προπάντων η χώρα μας έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας στους Ευρωπαίους εταίρους μας και στον διεθνή οικονομικό παράγοντα. Διαλύθηκε ο παραγωγικός ιστός της χώρας εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις , ο τουρισμός μπήκε στον αυτόματο πιλότο , η γεωργία παραδόθηκε στους μεσάζοντες και ο δημόσιος τομέας γέμισε με πρόσκαιρες συμβάσεις stage καλλιεργώντας το εμπόριο ελπίδας και την αδιαφάνεια στην διαδικασία επιλογής.

Κάτω από  αυτές τις συνθήκες αναλάβαμε  να φέρουμε σε πέρας ένα δύσκολο και βαρύ έργο. Να εξυγιάνουμε την οικονομία μας και να αποκαταστήσουμε την χαμένη αξιοπιστία της χώρας. Στα πλαίσια αυτά συντάξαμε και παρουσιάσαμε στον ελληνικό λαό και στους ευρωπαίους εταίρους μας το τριετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης με ζυγισμένα μέτρα που θα οδηγήσουν την χώρα στην ανάκαμψη χωρίς να ρίχνουν τα βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ειδικότερα τους χαμηλόμισθους.

Τις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησής μας μπήκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα μας όπως ακριβώς παρουσιάστηκε στον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές. Δεν ξεχάσαμε τις δεσμεύσεις μας και δεν αναιρέσαμε σε τίποτα το πρόγραμμά μας. Ο πρωθυπουργός μας ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρόσφατη συνέντευξη του στο Ζάππειο έκανε ένα λεπτομερή και αναλυτικό απολογισμό του έργου των 100 ημερών. 

Το Υπουργικό  Συμβούλιο ενέκρινε 9 νομοσχέδια που  αποτελούν ρεκόρ για μια κυβέρνηση  μόλις 100 ημερών. Όλα αυτά τα νομοσχέδια προέκυψαν από δημόσια διαβούλευση, όπου ο κάθε πολίτης είχε την δυνατότητα να εκφράσει τη γνώμη του και να προτείνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Τα περισσότερα από τα νομοσχέδια από αυτά έχουνε ήδη ψηφιστεί από τη βουλή ενώ για τα υπόλοιπα μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διαβούλευσης θα ακολουθήσει η ψήφιση τους.

Από τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, οφείλω να κάνω ειδική μνεία στον νόμο που αφορά την καταβολή του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι μία πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και στηρίζει   τους οικονομικά ασθενέστερους.
 
Ο νόμος  για  τις προσλήψεις στο Δημόσιο και  η υπαγωγή τους στο ΑΣΕΠ αποτελεί μια ριζοσπαστική πράξη για την  ενίσχυση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισονομίας για όλους τους Έλληνες πολίτες.  

Οι νόμοι  που αφορούν την προστασία  των υπερχρεωμένων νοικοκυριών τα οποία κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους και η ρύθμιση των επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, απέδειξαν την θέληση της κυβέρνησης να παρέμβει καθοριστικά για την τόνωση  της επιχειρηματικότητας της διατήρησης των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης.

Ανοίξαμε  τον κοινωνικό διάλογο για  το ασφαλιστικό και ξεκινήσαμε τη διαβούλευση για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας με την  νέα αρχιτεκτονική που προτείνει  το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
 
Στις 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ έγιναν τόσα πολλά όσα δεν έγιναν στα 5,5 χρόνια των κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή.

Είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία του κυβερνητικού έργου, παρ΄ όλες τις αντιξοότητες και την βαριά κληρονομιά που μας παρέδωσε η Ν.Δ. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και να πετύχουμε στο έργο που αναλάβαμε. Ο Ελληνικός λαός έχει απόλυτη συνείδηση των προβλημάτων, Γνωρίζει που οδηγήθηκε η χώρα και είμαι σίγουρος ότι θα σταθεί δίπλα μας στην προσπάθεια αυτή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png