Δήμος Αίγινας. "Ο Ιωάννης Καποδιστρίας ως πρότυπο Πολιτικού Ηγέτη".

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Πραγματοποιήθηκε στις 30/5/2014 στην Αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων, με πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας ΗΜΕΡΙΔΑ που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: «Ο Ιωάννης Καποδιστρίας ως πρότυπο Πολιτικού Ηγέτη».

Στην ημερίδα παραβρέθει ο Δήμαρχος Αίγινας κ.Σάκης Σακκιώτης και ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.Εφραίμ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμος και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ.Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εισηγήσεις έγιναν από τον κ. Ανδρέα Κούκο, από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ.Εμμανουήλ Γιαννούλη, ο οποίος κι ανέπτυξε το θέμα: «Η άφιξης του Καποδίστρια στην Αίγινα, η ορκωμοσία της Πρώτης Επισήμου Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και η διετής άσκησις της κυβερνητικής εξουσίας από το νησί (1828-1829)», από τον κ.Χαραλάμπους Μηνάογλου και τον Δημήτριο Μεταλληνό.

Η εισήγηση του Παπαμανώλη ήταν εντυπωσιακή καθόσον κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να δώσει τα πραγματικά γεγονότα της Καποδιστριακής περιόδου, αποκαθιστώντας την ιστορία που τόσο βάναυσα έχει κακοποιηθεί! Καθήλωσε κατ’ουσίαν τους παραβρισκόμενους παραθέτοντας στοιχεία που τεκμηρίωναν σε κάθε περίπτωση τα αναφερόμενα που συνδέονται με την Αίγινα ως Ά Πρωτεύουσα του Νεότερου Ελληνικού Κράτους.

Ο Παπαμανώλης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ.Εφραίμ ως και τον Δήμαρχο Αίγινας για την παρουσία τους.

Ο Δήμαρχος Αίγινας συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ.Εμμανουήλ Γιαννούλη καθόσον έθεσε τις πραγματικές διαστάσεις που συνδέονται με την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΩΣ ‘Α ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png