Ανοιχτή επιστολή Σάκη Σακκιώτη για τη λήξη της θητείας του ως Δημάρχου.

Ανοικτή επιστολή
Προς τούς πολίτες της Αίγινας
Με την λήξη της θητείας μου ως Δημάρχου , θέλω να ευχαριστήσω θερμά τούς συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλλαν όλο αυτό το διάστημα από την ημέρα ανάληψης των υποχρεώσεών μου απέναντι στο ιστορικό μας Νησί , απέναντι στους πολίτες .
Πιστέψαμε πραγματικά και υπηρετήσαμε μιαν αντίληψη που “ θέλει” τον Δήμο μας ως “ ΔΗΜΟ ΤΟΥ MΕΛΛΟΝΤΟΣ “, που περνάει απαραίτητα μέσα από την υλοποίηση των υποδομών , μέσα από τον τουρισμό ως βασικό πυλώνα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης , μέσα από την αξιοποίηση των ασύγκριτων φυσικών και ιστορικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας.
Δημιουργήσαμε – με επίμονες προσπάθειες – ένα Δήμο με διεθνοποιημένη ταυτότητα και αυτό οφείλεται στους σπουδαίους συνεργάτες μου , στους εργαζόμενους του Δήμου , οι οποίοι συνέβαλλαν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τούς πολίτες , στην σταθερότητα κανόνων κοινωνικής συμμετοχής , που παρείχε εγγύηση για υποστήριξη συλλογικών αρχών , αξιών και στόχων.
Είναι βέβαιο ότι, υποστηρίξαμε το νησί μας οργανώνοντας το μέλλον του τόπου μας.
Με νέες ιδέες, νέες προτάσεις , με ένα συγκροτημένο και υπεύθυνο σχέδιο για την Αίγινα και το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι θετικό.
Ζητήματα : - Εξυγίανση οικονομικών του Δήμου
 Λύσεις και υποστήριξη των υποδομών του Νησιού μας ( Υποθαλάσσιος αγωγός, 4ος αγωγός ηλεκτροδότησης , χερσαία έργα ύδρευσης , βιολογικός καθαρισμός )
 Στερέωση Κυβερνείου , υπό στερέωση του Ευνάρδειου
 Κυματοθραύστης
 Σχολείο 2ης ευκαιρίας ( ΣΔΕ) & Σχολείο διά βίου μάθησης
 Αναγνώριση της 26ης Ιανουαρίου ώς Δημόσιας Εορτής
 Εξασφάλιση αποκατάστασης δρόμων
 Διεθνοποίηση του Φεστιβάλ Φιστικιού
 Γαλάζια σημαία στην Αγία Μαρίνα
 Ήπιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού
 Αθλητικός Τουρισμός
 Κοινωνική υποστήριξη πολιτών κ.λ.π.
Είναι ζητήματα που λύθηκαν ή τελούν υπό λύση , υπό υλοποίηση.
Θέλω βεβαίως να ευχαριστήσω τούς Αντιδημάρχους , τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου – ανεξαρτήτως παραταξιακής προέλευσης – τούς εργαζόμενους , για την μεγάλη υποστήριξη των υποθέσεων του Δήμου μας.
Μέσα σε συνθήκες προσβολής της οντότητας και του κύρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , μέσα σε συνθήκες εντεινόμενων κοινωνικών ανισοτήτων , ανατροπής των ισορροπιών , ο Δήμος μας στάθηκε “ όρθιος” με βεβαιωμένες θέσεις , θεμελιωμένες σε επίπεδο αξιών που διέκριναν το σύνολο των εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών μας
Θεωρούμε ότι φανήκαμε στο σύνολό μας ως Διοίκηση , αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών και της λαϊκής ετυμηγορίας , και ανταποκριθήκαμε με πολιτική ευθύνη, συνέπεια ,διαφάνεια, και ευσυνειδησία στα προβλήματα του Νησιού μας παρά το ότι η Δημόσια Διοίκηση αναπαράγει αγκυλώσεις , δεσμεύει την κοινωνία και τις δημιουργικές της δυνάμεις για πάρα πολλά χρόνια και λειτουργεί γραφειοκρατικά και μακριά από τις ανάγκες των πολιτών.
Ωστόσο εκπροσωπώντας ένα νησιώτικο Δήμο, τον Δήμο της Αίγινας - της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας – θεωρήσαμε ότι είχαμε μεγάλο καθήκον και ιστορικό χρέος να φανούμε αντάξιοι της Ιστορίας του Τόπου μας , της μεγάλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Τέλος προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, γνωστοποιούμε ότι ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της θητείας μας για τό χρονικό διάστημα από 1/1/2011 - 31/8/2014 είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο.
Είμαστε βέβαιοι ότι το έργο που επιτελέσαμε είναι αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών και θα συνεχιστεί , θα ολοκληρωθεί από την νέα Διοίκηση για να αποκτήσει συνολικά ο Δήμος μας όλες τις Υποδομές , όλα τα εχέγγυα που ταυτίζονται με την Ιστορία του Τόπου μας , με την σύνδεση της σύγχρονης τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ευχαριστούμε τούς συμπολίτες μας γιατί με την δική τους ουσιαστική συμμετοχή και την ποιοτική τους “ καθοδήγηση “ δημιουργήσαμε ένα σφαιρικό και ολοκληρωμένο όραμα , για το πού θέλαμε να οδηγήσουμε τον Τόπο μας , για το ποιες αξίες θέλαμε να προωθήσουμε.
Με το βλέμμα στραμμένο προς τα εμπρός ,θεωρούμε ως πολίτες υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της συμμετοχής στα Δημοτικά πράγματα , αφού η ανάπτυξη της συμμετοχής προδιαγράφει την συμμετοχή στην ανάπτυξη του Νησιού μας.
Ο Δήμαρχος Αίγινας
Θεοδόσης Σακκιώτης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png