Ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας για τις φόλες σε αδέσποτα ζώα και την εγκατάλειψη ζώων.

Δήμος Αίγινας. Γραφείο Επόπτη Δημόσιας Υγείας.
Διαπιστώθηκε ότι κάποιοι ασυνείδητοι “συμπολίτες” μας σκοτώνουν αδέσποτα ζώα τοποθετώντας φόλες. Επίσης διαπιστώθηκαν πολλές εγκαταλείψεις ζώων. Αυτές οι πράξεις δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία ενώ προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Επισημαίνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/2­2­ 2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Ο Δήμος Αίγινας στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και καλεί τους πολίτες σε δράση ώστε να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος των ζώων.

Τονίζουμε ότι όποιος ασυνείδητος συλληφθεί να διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα ο Δήμος θα είναι αμείλικτος απέναντί του και θα υποστεί όλες τις συνέπειες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Οι φόλες όπως και η εγκατάλειψη ζκοτώνου τα ζώα, την ηθική μας, τον πολιτισμό μας, την ίδια τη ζωή και κάθε συναίσθημα που την ορίζει.

Ο Δήμαρχος,
Δημήτρης Μούρτζης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png