Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης συμμετείχε στην έκτακτη Σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Δήμος Αίγινας. Ανακοίνωση.
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης συμμετείχε στην έκτακτη Σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 σχετικά με το θέμα που απασχόλησε το Συμβούλιο το οποίο έχει ως εξής: «Συζήτηση επί της πρότασης του ΥΠΕΣΔΑ η οποία προωθεί την κατάργηση εκτελεστικών αρμοδιοτήτων από τους Δημάρχους και την επιβολή διορισμένου Διοικητικού Γραμματέα στους Δήμους». 

Όπως προκύπτει από την πρόταση της ομάδας εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που έχει συγκροτηθεί κατ’ εξουσιοδότηση του Ν.4369/2016, στην συνεδρίασή της στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 παρουσίασε πρόταση με την οποία επιχειρείται εκτός των άλλων η αφαίρεση εκτελεστικών αρμοδιοτήτων των Δημάρχων και η μεταβίβαση αυτών σε διορισμένους Διοικητικούς Γραμματείς.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης συζήτησε με τα μέλη της ΚΕΔΕ και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε προτάσεις και ενέργειες οι οποίες μπορούν να πλήξουν τον ήδη χειμαζόμενο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εν μέσω οικονομικής κρίσης και να αποδυναμώσουν την λαϊκή βούληση και απόφαση για τα πρόσωπα που ηγούνται των Δήμων και των κοινοτήτων της χώρας . Το δικαίωμα αυτό διατηρεί σύμφωνα με το Σύνταγμα αποκλειστικά ο λαός ο οποίος εκφράζεται με τις εκλογές
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png