Δήμος Αίγινας. Θετική η εξέλιξη σχετικά με το τέλος διέλευσης του νερού, από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Με την υπ.αριθμ.8/152/15-9-2009 απόφαση του Δ.Σ/ΟΛΕ ΑΕ περί καταβολής τελών από την διακίνηση ύδατος στην περιοχή ΧΑΛΥΨ Ασπροπύργου του τιμολογίου του ΟΛΕ ΑΕ προέβλεπε πως «για κάθε εμπόρευμα ή μηχάνημα ή εξαρτήματα που διακινούνται διά του Λιμένα Ελευσίνας ή των χώρων δικαιοδοσίας του ΟΛΕ ΑΕ με υδροφόρες εισπράττεται δικαίωμα υπέρ του ΟΛΕ ΑΕ 0,88 ευρώ /τ. και όχι λιγότερο από τα ποσά που αναγράφονται στο γενικό πίνακα δικαιωμάτων φορτοεκφορτώσεως της παρ.2. Συνεπώς ο ΟΛΕ Α.Ε βάσει του παλαιότερου τιμολογίου όφειλε να τιμολογεί το διερχόμενο από τον λιμένα πόσιμο νερό ως φορτίο με 0,88 ευρώ ανά τόνο περισσότερο δηλαδή από την αξία του νερού.
Το Δ.Σ του ΟΛΕ ΑΕ ενώ δεν είχε θέσει σε ισχύ την εν λόγω απόφαση του τις 25/7/2017 το σώμα επιθεωρητών – ελεγκτών δημόσιας διοίκησης της Γεν.Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρώπινων δικαιωμάτων προέβη σε έλεγχο και θεώρησαν την ανάγκη να συμμορφωθούν με το τιμολόγιο του ΟΛΕ και άρα την χρέωση με τέλη διέλευσης του μέχρι τότε ύδατος που είχε διακινηθεί μέσω χώρου δικαιοδοσίας του ΟΛΕ ΑΕ.
Η διοίκηση του ΟΛΕ ΑΕ είχε την υποχρέωση να τιμολογήσει αναδρομικά τα φορτία πόσιμου νερού τα οποία έχουν διακινηθεί από τον χώρο δικαιοδοσίας του ΟΛΕ ποσό που θα βάραινε το δημότη του νησιού μας ! Ποσού δυσβάστακτου στις πλάτες του Δήμου.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου, του Διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΕ ΑΕ και του Υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής το θέμα εισήχθη για ψήφιση στην Βουλή και το αποτέλεσμα είναι θετικό για το Δήμο. Μία απειλή που υπήρξε σταμάτησε προς ανακούφιση όλων.
Βεβαίως κατακρίνουμε την συμπεριφορά των τότε διοικήσεων του ΟΛΕ που επέβαλε αυτό το τέλος διελεύσεως σε ένα αγαθό κοινωνικό όπως το νερό απαραίτητο για την υγεία και τις ανάγκες των πολιτών.
Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να γίνει εξάλειψη του δυσβάστακτου ποσού με παρέμβασή μας και την θετική ανταπόκριση του Διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΕ ΑΕ και του Υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής. Τους ευχαριστούμε θερμά διότι το πόσιμο ύδωρ είναι δημόσιο αγαθό που θεωρείται απαραίτητο για το νησί μας και δεν συνιστά εμπορικό φορτίο επί του οποίου οφείλουν να επιβάλλονται τέλη ελλιμενισμού, προσόρμισης κλπ.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην θετική αυτή έκβαση της μη επιβολής του δυσβάστακτου τέλους για το νησί μας!
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png