Δηλώσεις Δημάρχου Αίγινας για την εορταστική περίοδο.


Δήμος Αίγινας - Δελτίο Τύπου
Με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Παναγιώτης Κουκούλης προέβει στίς ακόλουθες δηλώσεις :

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Τα γεγονότα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια διαμόρφωσαν ένα νέο διεθνές περιβάλλον. Είναι δυστυχώς κοινή διαπίστωση πως η “οικονομική κρίση” έχει ήδη επηρεάσει πολλαπλά την καθημερινότητα μας. Όλοι μας, λίγο έως πολύ, ακούμε, βλέπουμε και βιώνουμε μια διαφορετική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που έχει καταστήσει την ανασφάλεια και την απαισιοδοξία κυρίαρχα συναισθήματα.

Έχουν πληγεί σημαντικά όλες οι οικονομικές δραστηριότητες, με θλιβερή προέκταση την αλματώδη αύξηση της ανεργίας και την ένταση των οικονομικών προβλημάτων των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν σοβαρά πια οικονομικά προβλήματα ακόμη και στην καθημερινή τους επιβίωση.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο καλούμαστε περισσότερο από ποτέ να ενεργοποιήσουμε τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά. Αισθήματα ευγενικά όπως αυτό της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης μπορούν να οχυρώσουν μια κοινωνία απέναντι σε κάθε δύσκολη συγκυρία.

Με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων, μιας γιορτής ελπίδας και προσδοκίας, πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε ώστε το νησί μας να ξεπεράσει την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Σας καλώ, λοιπόν, όλους να υποστηρίξουμε την τοπική αγορά. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε πως αυτή η κίνηση δημιουργεί μια σχέση αμφίδρομη, με αποτέλεσμα το κοινό όφελος, την κοινή ευημερία. Άλλωστε είναι πια διαπίστωση όλων μας, πως τόσο σε επίπεδο ποιότητας και τιμών όσο και σε επίπεδο εξυπηρέτησης, οι τοπικές επιχειρήσεις είναι απολύτως ανταγωνιστικές. Εμείς από την πλευρά μας θα εργαστούμε ώστε να διευκολύνουμε εμπόρους και καταναλωτές.
Και το πρώτο μέτρο είναι η προσπάθεια διευκόλυνσης των κατοίκων που προσεγγίζουν το κέντρο με αυτοκίνητο και η ορθολογικότερη διαχείριση των αντικειμενικά περιορισμένων θέσεων στάθμευσης σε αυτό. Έτσι, ορίζουμε το κόστος στάθμευσης στο χώρο απέναντι από τις  Φυλακές και στην περιοχή της Κολόνας στο 0,50 ευρώ για όλη την ημέρα, στους λοιπές θέσεις κοντά στο κέντρο στα 2,00 ευρώ την ημέρα και μειώνουμε το αντίστοιχο κόστος στο Λιμάνι της Αίγινας κατά 50 % (από 1 σε 0,50 ευρώ την ώρα).

Παράλληλα, για την περίοδο των εορτών, προσφέρουμε στους καταστηματάρχες της πόλης 3000 κάρτες ωριαίας στάθμευσης για να τις δώσουν δωρεάν στους πελάτες τους και να τους διευκολύνουν στην προσέλευσή τους στο εμπορικό κέντρο. Η δαπάνη για τις κάρτες αυτές θα καλυφθεί από τους αιρετούς της δημοτικής αρχής.

Κρίνω σκόπιμο να σας επισημάνω σε αυτό το σημείο τη δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται ο Δήμος μας. Είμαστε δυστυχώς κληρονόμοι και διαχειριστές ενός μεγάλου για τις δυνατότητες του Δήμου μας ελλείμματος, που είναι αποτέλεσμα άστοχων χειρισμών προηγούμενων διοικήσεων.

Παρ' όλα αυτά διατηρούμε, σε πείσμα των καιρών και της συγκυρίας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα δημοτικά τέλη, τα τέλη ύδρευσης και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων χωρίς καμία αύξηση. Προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Καθήκον όλων μας είναι επίσης να στηρίξουμε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Έτσι λοιπόν, μειώσαμε κατά 50% τα τέλη ύδρευσης για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία, χαμηλοσυνταξιούχοι, μονογονεϊκές οικογένειες). Παράλληλα, διατηρούμε και ενισχύουμε τον θεσμό του “ανθρώπινου κύκλου προσφοράς”. Μια συλλογική προσπάθεια συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες του νησιού μας.

Συμπληρωματικά  καταβάλουμε προσπάθεια να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό στον τόπο μας, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ηλικιωμένους, μοναχικούς αλλά και αρρώστους συμπολίτες. Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται “Βοήθεια στο σπίτι” και το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έχει αναλάβει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας.

Φίλες και φίλοι,

Ακλόνητη πεποίθηση μου είναι πως μόνο μέσα από την οδό του διαλόγου, της συνεργασίας, και της συλλογικότητας, μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Έχω προσωπικά απόλυτη εμπιστοσύνη στην κοινωνικά και συλλογικά υπεύθυνη δράση σας καθώς και στη δημιουργική σας διάθεση. Είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κοινωνικό μας χρέος, με σεβασμό, αλληλεγγύη, αγάπη και γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον.

Ο τόπος πρέπει να έχει την προοπτική που του αξίζει.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.     

Ο Δήμαρχος

Παναγιώτης Ι. Κουκούλης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png