Δήμος Αίγινας. Πρόσκληση στους γονείς για την ίδρυση ειδικού σχολείου.


Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, έθεσε ως στόχο να διευρύνει το πεδίο της σχολικής ζωής και πράξης με την δημιουργία ενός αυτοτελούς ειδικού σχολείου στην Αίγινα, με σκοπό να εντάξει τους ειδικούς μαθητές, να πλαισιώσει τους γονείς, να αξιοποιήσει τους δασκάλους και τους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Κατόπιν της από 24/08/2020 συνεδρίασης της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας, η οποία είχε ως 3ο Θέμα της ημερησίας διάταξης τη δημιουργία σχολείου ειδικής αγωγής και κατόπιν ομόφωνης απόφασης των παρόντων μελών της για την ίδρυσή του, έχουμε να σας ενημερώσουμε τα κάτωθι:

Στο ειδικό σχολείο θα φοιτούν μεικτά ή κατά κατηγορία πρόσωπα με αισθητηριακά, κινητικά ή νοητικά προβλήματα, αναπτυξιακές ή ψυχοσυναισθηματικές ιδιαιτερότητες.

Το Ειδικό Σχολείο προβλέπεται να συστεγαστεί με Γενικό Σχολείο έχοντας ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών.

Το ειδικό σχολείο θα στελεχωθεί από ειδικούς δασκάλους, ψυχολόγους κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.α. Ο στόχος είναι:
  • να θέτει σαφείς εκπαιδευτικούς σκοπούς
  • να καταρτίζει δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου θα ακολουθείται με σκοπό οι μαθητές:
  • να βιώσουν θετικά επιτεύγματα, ανεξαρτήτως του επιπέδου των ικανοτήτων τους,
  • να αποκτήσουν σημαντικές μαθησιακές εμπειρίες
  • να κατακτήσουν μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία
  • να αποκτήσουν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις σε ένα ευχάριστο και ασφαλές από φυσικής και ηθικής άποψης, σχολικό περιβάλλον.
Για την ίδρυση και λειτουργία του Ειδικού Σχολείου, καλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς ή κηδεμόνες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, να μιλήσουν για τα ειδικά προβλήματα των παιδιών τους κι εμείς με τη σειρά μας να διεκπεραιώσουμε τις συναντήσεις με το ΚΕΣΥ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) πρώην ΚΕΔΥ.

Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε ανοιχτή συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη, συνδρομή και αρωγή προς επίτευξη του εν λόγου εκπαιδευτικού εγχειρήματος.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και σχετική ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Δημάρχου και στις κυρίες Μαρία Πυτιροπούλου και Ρούλα Σαράντου στο τηλέφωνο 22973 20013.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png