Ο Δήμος Αίγινας συμμετέχει στις εκδηλώσεις που αφορούν το Δίκτυο Πόλεων "Ιωάννης Α. Καποδίστριας".

diktio-kapodistrias-00.jpg

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετέχει στις εκδηλώσεις που αφορούν το Δίκτυο Πόλεων «Ιωάννης Α. Καποδίστριας», καθώς και στις εκδηλώσεις που έχουν σχέση και αναφέρονται στο πρόσωπο και την δράση του πρώτου Κυβερνήτη της Νεότερης Ελλάδας.

Στο πρόσφατο χρονικό διάστημα ο Δήμος Αίγινας εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο του Δικτύου για το νησί της Αίγινας κ. Γιώργο Τσατήρη, Δικηγόρο και πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Στις 30 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Τροιζήνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, τα εγκαίνια του μνημείου της Γ’ των Ελλήνων Εθνοσυνέλευσης (19 Μαρτίου έως 5 Μαΐου 1827) και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ι. Καποδίστρια. Η Γ’ Εθνοσυνέλευση συνέταξε και επικύρωσε τον πρώτο οριστικό καταστατικό χάρτη της Ελλάδας, το «Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος». Επίσης, εξέλεξε ως πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, τον Ιωάννη Καποδίστρια. 

Στις 13 Μαΐου 2023, λόγω της διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών στις 21 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου της 21ης Μαΐου 1864, ημέρα της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Στην τελετή που έγινε στην Ιόνιο Βουλή, τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υποστράτηγος (ε.α.) Δρ Ιστορίας κ. Νικόλαος Κουρκουμέλης με θέμα : «Η Δημόσια Εκπαίδευση του Ιονίου Κράτους στη Δίνη του Ενωτικού Αγώνα».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Για τον Δήμο Αίγινας και το Δίκτυο Πόλεων «Ιωάννης Α. Καποδίστριας», στεφάνι κατέθεσε ο κ. Γιώργος Τσατήρης και απέδωσε τιμές. 

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, που εδρεύει στην Κέρκυρα τιμήθηκε από το Μουσείο Μπενάκη για το έργο του σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.

Η τιμητική εκδήλωση εντάσσεται στον θεσμό που έχει καθιερωθεί 16 και πλέον χρόνια από το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), με σκοπό την προβολή του έργου που επιτελούν οργανισμοί της ελληνικής περιφέρειας στη μελέτη και ανάδειξη του πολιτισμού.

Στόχος της φετινής τιμητικής εκδήλωσης ήταν η υποστήριξη και η ανάδειξη του έργου που επιτελεί το μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την παρακαταθήκη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κ. Γιώργης Μαγγίνης, παρουσιάζοντας τον θεσμό και το σκεπτικό της φετινής επιλογής να τιμηθεί το Μουσείο Καποδίστρια, για το ιστορικό, το έργο και τους στόχους του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Θανάσης Μακρής, η Δ/ντρια-επιμελήτρια κα Ντάρια Κοσκόρου και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια» κα Ελένη Σταμπόγλη.

Το Δήμο Αίγινας εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Τσατήρης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png