Συνάντηση του Δημάρχου Αίγινας Γιάννη Ζορμπά με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, για το ζήτημα των Οχυρών στην Πέρδικα.

IMG_0919-zorbas-denrias.jpg

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος έθεσε στον υπουργό το ζήτημα που αφορά τα Οχυρά της Πέρδικας και το μέλλον τους σε σχέση με τη δημοπρασία, που επιχειρείται από το Ταμείο Εθνικού Στόλου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την άποψή του ότι το μέλλον των Οχυρών είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ίδιας της Αίγινας. Παράλληλα, μετέφερε όλες τις ανησυχίες, ενστάσεις και αντιρρήσεις, που εκφράζουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς του νησιού. Ο Υπουργός ήταν ενήμερος για το θέμα, για τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για τη στάση της τοπικής κοινωνίας. Του γνωστοποιήθηκε, μάλιστα, από τον Δήμαρχο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τη χερσόνησο Πέρδικα Αιγίνης για τη σύνταξη Ειδικής Πολεοδομικής Μελέτης σε επιφάνεια οκτακοσίων (800) στρεμμάτων περιλαμβανομένων και των τριακοσίων τριάντα (330) στρεμμάτων μετά των οχυρών, ιδιοκτησίας γης του Ταμείου Εθνικού Στόλου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του την έκφραση της αιγινήτικης κοινωνίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

“Επισκέφθηκα σήμερα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, για να του εκφράσω την ισχυρή πολιτική μας βούληση να έχουμε ενεργό ρόλο στο μέλλον των Οχυρών. Είμαι αποφασισμένος ο τόπος μας να ακολουθήσει μια ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία. Η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή μιας σειράς ενεργειών που έχουν ήδη δρομολογηθεί”.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο συμπατριώτης μας, δημοσιογράφος διευθυντής της Εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος ως Πρόεδρος της Επιτροπής 2021 είχε προσκαλέσει τον κύριο Δένδια σε εκδήλωση στο Κυβερνείο και με αίτημα του οποίου επιταχύνθηκε η συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γιάννη Ζορμπά, συστάθηκε επιτροπή για τα Οχυρά της Πέρδικας, η οποία έχει συμφωνήσει στις ακόλουθες ενέργειες: επικοινωνία του Δήμου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να εκφραστεί η αντίθεση στη συγκεκριμένη μεθόδευση, ενέργειες για την ανάδειξη της περιοχής των Οχυρών ως αρχαιολογικού χώρου και την εκπόνηση ειδικού χωροταξικού σχεδίου για την περιοχή, που θα θέτει τους όρους για την ανάπτυξή της.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png