Αλλαγές έφερε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2009. .

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2009, που έφερε την αναμενόμενη αλλαγή στην κεφαλή του προεδρείου του συμβουλίου με τον κύριο Γεώργιο Τσατήρη, να διαδέχεται τον απερχόμενο κύριο Γιάννη Πούντο που ολοκλήρωσε μία διετή, επιτυχημένη θητεία στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας.

Όπως ήταν φυσικό το περιτύλιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίστηκε από τις ευχές για το νέο έτος, αλλά και από τη συγκινησιακή φόρτιση που επέφερε η “αλλαγή φρουράς” ανάμεσα σε δύο ισχυρές προσωπικότητες της Δημοτικής Αρχής, η οποία πλαισιώθηκε από εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις. Η αλλαγή στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκε με την εκλογή του κυρίου Γεωργίου Σκλάβενα στη θέση του αντιπροέδρου και της κυρίας Τιτίνας Κανελλά στη θέση της Γραμματέως.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μέρος της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου, την σχετική ομιλία του Δημάρχου της Αίγινας κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη για την σημερινή εκλογή και φυσικά τις πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου κυρίου Γεωργίου Τσατήρη.



“Η σημερινή μέρα είναι μία μέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” είπε ο κύριος Θεοδόσης Σακκιώτης παίρνοντας τον λόγο, που όπως και ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης σχολίασαν την αλλαγή του προεδρείου, αλλά και τη διαδικασία. Οι πλήρεις ομιλίες των τριών δημοτικών συμβούλων στον video που ακολουθεί, μαζί και οι δηλώσεις του απελθόντος πρόεδρου κυρίου Γιάννη Πούντου.


Για την ιστορία των αριθμών θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εκλογή του κυρίου Τσατήρη στη θέση του προέδρου έγινε με 11 ψήφους υπέρ και επτά κατά, για τη θέση του αντιπροέδρου ο κύριος Σκλάβενας 17 υπέρ και 1 κατά, ενώ για την κυρία του προεδρείου, την κυρία Κανελλά η εκλογή ήταν ομόφωνη.

Καταλήγοντας, η σημερινή συνεδρίαση εκτός από την αλλαγή προέδρου έφερε και τις σχετικές αλλαγές στη Δημαρχιακή Επιτροπή με τους κυρίους Νίκο Πούντο, Νίκο Πτερούδη, Ευάγγελο Μπαρμπέρη, Γιώργο Κουλικούρδη, Τρύφωνα Γκότση και Θεοδόση Σακκιώτη να συμμετέχουν σε αυτή. Οι κύριοι Τζίτζης, Παπαδόπουλος, Μπόγρης, Μπήτρος και η κυρία Γιαννοπούλου θα αποτελέσουν τα αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png