Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 7ης Απριλίου 2016.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. Η συνεδρίαση ήταν κατεπείγουσα για την υποβολή της απόφασης του δεύτερη θέματος, που αφορούσε στην απόφαση για την πρόσληψη 6 υπαλλήλων καθαριότητας και δύο για την υπηρεσία ύδρευσης (πεντάμηνης διάρκειας). Η πρώτη αφορούσε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για την παρούσα οικονομική χρήση.

Λίγο πριν, η τυπική κατά τα άλλα, συνεδρίαση του συμβουλίου ολοκληρωθεί, μία πρόταση του κυρίου Γιάννη Πούντου για αλλαγή χώρου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την επόμενη συνεδρίασή του, οπότε και με τα μέχρις εκείνης της στιγμής δεδομένα, θα υπήρχε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και το προσφυγικό θέμα, αναζωπύρωσε τη συζήτηση, όπως μπορείτε να δείτε στο video. Τελικά, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 12 Απριλίου, θα συζητηθούν τα διαδικαστικά και τα τυπικά του κανονισμού προκειμένου να επιλεγεί χώρος που θα πραγματοποιηθεί μία ειδική συνεδρίαση για το προσφυγικό.

Ο κύριος Νίκος Πτερούδης, εξέφρασε την άποψη ότι από τη στιγμή που ο δήμαρχος έχει απαντήσει, μέσω του εγγράφου - ερώτηση του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μπαλάφα,για τη δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων, δεν υφίσταται λόγος να γίνει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Αντίθετα, ο κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος ζήτησε να βρεθεί ένας χώρος, να γίνει το συμβούλιο με τους πολίτες και να βρει μια απόφαση που θα κατοχυρώνει την Αίγινα. Ο κύριος Νίκος Πούντος είπε, ότι εφόσον το ζήτημα έχει μερικώς ξεπεραστεί, η επαναφορά του θα διχάσει τους πολίτες και την κοινωνία. Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης τάχθηκε υπέρ του να γίνει η συζήτηση για το προσφυγικό, προκειμένου, όπως είπε, να σταματήσει η φημολογία. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Οικονόμου, μετά τις τοποθετήσεις των συμβούλων, διατύπωσε αρχικά τη γνώμη ότι δεν χρειάζεται να έρθει ως θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ λίγο αργότερα είπε ότι θα μπορούσε να έρθει σε μία ειδική συνεδρίαση. Ο κύριος Λευτέρης Πάλλης ζήτησε από τον δήμαρχο να μην μπει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. "Αν θα γίνει ή όχι, είναι άλλο θέμα", είπε ο κύριος Αντώνης Ντελής, που ζήτησε, αν γίνει μια τέτοια συνεδρίαση, να γίνει σε άλλο μεγαλύτερο χώρο.

Να σημειώσουμε πάντως, ότι η σχετική συζήτηση που έγινε στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης, δεν αποτέλεσε, ούτε μπορούσε να αποτελέσει θέμα ημερήσιας διάταξης ή θέμα προ ημερησίας διάταξης και δεν υπήρχε φυσικά ψηφοφορία.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png