Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας 1ης Αυγούστου 2019. Συζητήθηκε και το θέμα των προστίμων στα καταστήματα της παραλίας.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτη η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. Εδώ μπορείτε να δείτε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στα videos που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ένα από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν σήμερα, εκτός ημερησίας διάταξης και για την ακρίβεια στο τέλος της συνεδρίασης, όπου συζητήθηκαν τα προημερησίας, ήταν τα πρόστιμα που επιδόθηκαν σήμερα σε καταστήματα της παραλίας και αφορούν το γνωστό θέμα των πολεοδομικών παραβάσεων για τις πέργολες των καταστημάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στο Σώμα ο κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης το ύψος των προστίμων ξεπερνά συνολικά τα 2.000.000 ευρώ για τους επαγγελματίες και το 1.000.000 ευρώ για τον δήμο.

Εν συντομία να αναφέρουμε ότι σήμερα 1η Αυγούστου επιδόθηκαν περίπου σε 37 καταστήματα της παραλίας, από κλητήρα συνοδεία αστυνομικού οργάνου, πρόστιμα τα οποία φτάνουν ανά περίπτωση ακόμη και στις 180.000 ή και 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, πρόκειται για παραβάσεις οι οποίες είχαν βεβαιωθεί σε αυτοψία από την Πολεοδομία τον Δεκέμβριο 2017. Λόγω της νομοθεσίας που ισχύει οι καταστηματάρχες έχουν στη διάθεσή τους τριάντα ημέρες προκειμένου κατεδαφίσουν ή να εναρμονίσουν (σύμφωνα με την άδεια που διαθέτουν) την κατασκευή του σκιάστρου - πέργολας του καταστήματός τους. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έγινε, το πρόστιμο απαλείφεται και ο καταστηματάρχης θα πρέπει να καταβάλει 500 ευρώ.

Στην πράξη οι καταστηματάρχες θα πρέπει να κάνουν αυτές τις εργασίες κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της θερινής περιόδου και να αποφύγουν τα βαριά πρόστιμα. Μία λύση την οποία πρότεινε ο κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, είναι να ζητηθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να κερδηθούν τέσσερις μήνες και οι εργασίες αυτές να γίνουν τον Νοέμβριο. Στο θέμα τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ από την πλευρά του δήμου υπήρξε ενημερωτική παρέμβαση από την αρχιτέκτονα, ειδική σύμβουλο του δημάρχου κυρία Ξανθή Σκαλτσιώτη, ενώ παρέμβαση έκανε και ο αρχιτέκτονας κ. Γιάννης Παπαδόπουλο μέλος του ΣΥΠΟΘΑ Νήσων και μέχρι πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος.

Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με αυτά που είπε ο κ. Δημήτρης Μούρτζης στις άμεσες προθέσεις του δήμου είναι μία συνάντηση με τους επαγγελματίες την Δευτέρα και η αναζήτηση νομικής στήριξης μέσω της ΚΕΔΕ ή κάποιου άλλου φορέα, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να κερδηθούν 3-4 μήνες ώστε να μην χρειαστεί να γίνουν οι εργασίες μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αν αυτό δεν γίνει τελικά εφικτό, οι πέργολες θα πρέπει να κατεδαφιστούν ή να προσαρμοστούν μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Η συζήτηση του θέματος περιέχεται στο video 5 ( από το 17 λεπτό και μετά) στο video 6 και στο video 7.


Video 1





Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png