Η συνεδρίαση της εκλογής του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Εκλογή με 7 θετικές ψήφους και 17 λευκά!


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Μεριστό, η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής. Σε αυτήν την δημοσίευση παρουσιάζεται η συνεδρίαση που αφορά στην εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Ο Κλεισθένης και η "Κυβερνησιμότητα" έδειξαν από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Σώματος, τα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε αυτήν την δημοτική περίοδο.

Επιγραμματικά, σύμφωνα με τις διατάξεις, η παράταξη του δημάρχου προτείνει τον πρόεδρο, η δεύτερη παράταξη τον αντιπρόεδρο και η τρίτη τον γραμματέα του προεδρείου. Πρόεδρος σε αυτήν την ειδική συνεδρίαση, ήταν ο πρώτος σε ψήφους από τον συνδυασμό του δημάρχου, ο κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο οποίος υπέγραψε την πρόσκληση σύγκλησης και συγκάλεσε την συνεδρίαση.

Η παράταξη του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά πρότεινε ως πρόεδρο τον κ. Στέλιο Θεριανό, η παράταξη του κ. Δημήτρη Μούρτζη πρότεινε ως αντιπρόεδρο τον κ. Χρυσόστομο Μαυροθαλασσίτη. Τέλος η παράταξη του κ. Παναγιώτη Κουκούλη δήλωσε ότι δεν προτείνει κανέναν για την θέση του γραμματέα.

Ως εκ τούτου η παράταξη του δημάρχου πρότεινε για γραμματέα την κυρία Μαίρη Κουκούλη. Όπως μπορείτε να δείτε στο video, υπήρξε μία χρονοβόρα διαδικασία για την αναζήτηση των σχετικών διατάξεων. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, όπου που εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους θα έδιναν λευκή ψήφο, όχι για τα πρόσωπα, αλλά για τις διατάξεις στις οποίες βασίζεται η διαδικασία. Μία διαμαρτυρία, που ζήτησαν να γραφτεί και στα πρακτικά της εκλογής.

Στην πραγματικότητα οι αιρετοί βρέθηκαν σε μία θέση, όπου η ψήφος τους δεν εκφράζει την πραγματική βούλησή τους στην απόφαση, γι' αυτό και έκαναν λόγο για υποβάθμιση του ρόλου του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του δήμου, του δημοτικού συμβουλίου. Χαρακτηρίστηκε "ως παραλογισμός και ευτελισμός του δημοτικού συμβουλίου".

Ο τρόπος που εκφράστηκε ο παραλογισμός φαίνεται καλύτερα στα νούμερα της ψηφοφορίας. Ο κύριος Στέλιος Θερινανός εξελέγη με 7 θετικές ψήφους (της παράταξης της διοίκησης) και 17 λευκά! Τόσο ο κύριος Μαυροθαλασσίτης, όσο και η κυρία Κουκούλη έλαβαν επίσης τους ίδους ψήφους, ως μία διαμαρτυρία του Σώματος για την νομοθεσία, που διέπει την διαδικασία.

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας είναι: πρόεδρος ο κ. Στέλιος Θεριανός, αντιπρόεδρος ο κ. Χρυσόστομος Μαυραθολασσίτης και γραμματέας η κυρία Μαίρη Κουκούλη.
Θα ακολουθήσει η δημοσίευση της συνεδρίασης για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Τέλος, να σημειώσουμε δύο παρατηρήσεις. Ο κύριος Χρυσόστομος Μαυραθαλασσίτης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Δημήτρη Μούρτζη, απουσίαζε από την συνεδρίαση. Ωστόσο, η σχετική διάταξη ωστόσο δίνει το δικαίωμα σε έναν δημοτικό σύμβουλο, που απουσιάζει από την συνεδρίαση να προταθεί από τη παράταξή του, εφόσον έχει εκδηλώσει τη βούλησή του.

Ένας ακόμη απόντας, επίσης από την παράταξη του κ. Δημήτρη Μούρτζη ήταν ο κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός. Ο κύριος Μαρμαρινός στην χθεσινή ορκωμοσία άργησε να προσέλθει, με αποτέλεσμα να μην ορκιστεί. Στη συνέχεια υπέγραψε το πρακτικό ορκωμοσίας, όμως όπως εξήγησε στην συνέχεια ο αρμόδιος υπάλληλος η υπογραφή του δεν λογίζεται. Θα ορκιστεί το επόμενο διάστημα, μετά από πρόσκληση του δημάρχου, οπότε και θα μπορεί να συμμετέχει ως δημοτικός σύμβουλος στις συνεδριάσεις του Σώματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png