Δημοτικές Εκλογές 2010

Για την Αίγινα. Ανακοίνωση για τις καταστροφές στην Αίγινα.


Μπορεί μια δυνατή φθινοπωρινή βροχή που προκάλεσε  πολλές ζημιές στο νησί, να μας σώσει; Μπορεί! Αρκεί να σταματήσει το ξεχείλωμα  των λέξεων, το ψηφοθηρικό τους πλασάρισμα στα αυτιά των ενοχλημένων  πολιτών και η προσποιητή συμπόνια. Αρκεί να σταματήσουν οι υποψήφιοι  να χαϊδεύουν το «κοινό αίσθημα» και  να μιλήσουν για την πραγματική θεομηνία: την αλόγιστη και απερίσκεπτη  ανθρώπινη δραστηριότητα παντού στην Αίγινα. Αρκεί να σταματήσουμε όλοι μαζί, να χρησιμοποιούμε τη λέξη οικολογία  ως διάκοσμο των προεκλογικών μας  συζητήσεων και προγραμμάτων και  να αναζητήσουμε τις ευθύνες από  τους πραγματικούς υπεύθυνους: το χωρίς  όρια κυνήγι του κέρδους, τις υπηρεσίες  των ανεξέλεγκτων υπαλλήλων, τα συστήματα  διαφθοράς που «ταΐζουν» οι μηχανικοί, το χωροταξικό σχεδιασμό που κανένας  δεν τολμά να ολοκληρώσει. Η Πολιτική Προστασία –με δράση πάντα εκ των υστέρων- έχει γίνει Πολιτικών Προστασία, ένα άλλοθι για τη χρόνια αδράνεια τους, ένα μαξιλάρι για την γκρίνια των ζημιωμένων πολιτών.

Μια δυνατή φθινοπωρινή  βροχή που προκάλεσε πολλές ζημιές στο νησί, μπορεί να μας σώσει! Αρκεί  να σωπάσουν οι ψηφοθήρες και να ξεκινήσει η κουβέντα πάνω στην ουσία της οικολογίας και της αλλαγής της κοινωνίας από μια κοινωνία «μικρών Θεών» σε μια κοινωνία αλληλέγγυων πολιτών. Γιατί τελικά, εκτός από τη Θεομηνία, υπάρχει και η Θεοφαγία, ακόμα κι αν αυτή πραγματώνεται με κανιβαλισμό!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png