Δημοτικές Εκλογές 2010

Διακήρυξη του Δημοτικού Συνδυασμού "Αίγινα όλοι Μαζί". Παρουσίαση θέσεων από τον κύριο Σάκη Σακκιώτη


Την ημέρα της έναρξης της προεκλογικής περιόδου των Δημοτικών Εκλογών, δύο μήνες πριν τη διεξαγωγή τους στις 7 Νοεμβρίου, επέλεξε ο κύριος Σάκης Σακκιώτης για την παρουσίαση της Διακήρυξης Θέσεων και Αρχών του Δημοτικού Συνδυασμού "Αίγινα όλοι Μαζί". Ο κύριος Σάκης Σακκιώτης, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Αίγινα όλοι Μαζί", επισκέφθηκε τα γραφεία του Aegina Portal, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη του νέου δημοτικού συνδυασμού στο video που ακολουθεί.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

  ‘’ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ‘’

Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

μετά την ψήφιση του νόμου «Καλλικράτης» από τη Βουλή για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο Δήμος της Αίγινας, όπως οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, βαδίζει σε μια νέα Ιστορική πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου θα είναι καθοριστικό. Θα σφραγίσει το μέλλον του Ιστορικού μας Νησιού, της τοπικής μας κοινωνίας.

Η Δημοτική Παράταξη «Αίγινα Πρώτο Νησί» και οι συνεργάτες της, που προερχόμαστε απ’ όλη την κοινωνική και πολιτική διαστρωμάτωση της Αίγινας, μπροστά σ’ αυτήν την πρόκληση δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Γι’ αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας στο συνδυασμό ευρύτερης δημοκρατικής συνεργασίας ‘’ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ‘’, με συμπολίτες μας από όλους τους χώρους, σε μια νέα πορεία για το Νησί μας .

Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην δημοκρατική, ευρύτερα πολιτική, αναπτυξιακή και κοινωνική αποστολή της. Σεβόμαστε και τιμάμε τη Δημοκρατία, αγωνιζόμαστε και προσδοκούμε  καλύτερη λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, αλλά παράλληλα διεκδικούμε μια πραγματική αυτοδιοικητική αυτοτέλεια με την κεντρική εξουσία αρωγό και συμπαραστάτη και όχι δυνάστη και εκμεταλλευτή. Έχουμε γι’ αυτό την πεποίθηση, ότι για να εκπληρώσει η Τ.Α. καλύτερα και αποδοτικότερα την αποστολή της, πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη κομματικά, ανεξάρτητη διοικητικά και αυτοδύναμη οικονομικά. Δε θέλουμε το χρίσμα κανενός κόμματος. Στηριζόμαστε στους πολίτες και το μόνο που διεκδικούμε είναι το δικό τους χρίσμα.

Πιστεύουμε  ότι η Τ.Α. πρέπει να είναι κατ’ εξοχήν ο θεσμικός εγγυητής, στον οποίο διαμορφώνονται οι συνθήκες και ο χώρος, όπου θα θριαμβεύσουν ο  διάλογος, η συνεργασία και η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, χωρίς αποκλεισμούς . Εκεί που θα έχει βήμα έκφρασης ο κάθε πολίτης, ένα δικαίωμα που τα τελευταία χρόνια έχει δυστυχώς, αποστερηθεί ο τόπος μας.

Έχοντας αυτές τις αρχές, άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες, κάνουμε σήμερα μια δυναμική υπέρβαση, μοναδική ίσως σε τέτοια έκταση για τα ιστορικά του Νησιού μας, με στόχο να αποδείξουμε στην πράξη την αφοσίωση και την ανιδιοτελή αγάπη μας για τον τόπο μας.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ: Η Πρόοδος και η Ανάπτυξη της Αίγινας.

Είναι καιρός να καταλάβουμε, ότι δεν υπάρχει τίποτε, που να μας χωρίζει.

Για μας, ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ, ήταν και είναι τα κοινά μας προβλήματα.

Αγκαλιάζουμε  όλους τους συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις. Στηριζόμαστε στις αρχές της  δικαιοσύνης, της ισοτιμίας και της ισονομίας , της  νομιμότητας και της  εντιμότητας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας- με  κοινωνική ευαισθησία, χωρίς παρεκτροπές, χωρίς εγωισμούς, μισαλλοδοξία και προσωπικά συμφέροντα. Απευθυνόμαστε σε εσάς, με θάρρος και ειλικρίνεια για να σας πούμε: Φίλε και φίλη, συμπολίτισσα και συμπολίτη, εμείς θα σου μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και της ανθρωπιάς.

Δεσμευόμαστε: Να προχωρήσουμε συνεργαζόμενοι με βάση τις προγραμματικές θέσεις του ΝΕΟΥ συνδυασμού μας, με όλους τους φορείς και τους συμπολίτες μας- ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ τις  δυνάμεις μας , για το κοινό συμφέρον. ΑΥΤΗ Η συνένωση δυνάμεων και συνεργασία μας αποδεικνύει περίτρανα την πραγματική και κατηγορηματική βούλησή μας να κάνουμε πράξη, όσα σου υποσχόμαστε- με εσένα συμμέτοχο και συμπαραστάτη. Αναβαθμίζουμε το ρόλο του αιρετού εκπροσώπου, με μηδενική ανοχή στη διαφθορά, με την καθιέρωση της λογοδοσίας και με Αυτοδιοικητική θωράκιση απέναντι σε κάθε λογής συμφέροντα.

Σήμερα  κάνουμε πράξη, αυτό που προσδοκούσαμε τόσα χρόνια.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ για μια καλύτερη Αίγινα και σε θέλουμε μαζί μας, γιατί θα είσαι πολύτιμος από όποια θέση μπορείς να προσφέρεις.  Αν θέλουμε να προχωρήσουμε με στάση υπεύθυνη, συνεπή, διεκδικητική και αγωνιστική στην αντιμετώπιση και επίλυσή των προβλημάτων μας, στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ σε έναν αγώνα δυναμικό, αποφασιστικό, καθαρό και τίμιο. Απευθυνόμαστε στην κρίση και την ευαισθησία σου.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ, γειτονιά – γειτονιά, σπίτι – σπίτι, συμπολίτης με συμπολίτη, για τα παιδιά μας, για την Αίγινα. Δεν πετάμε στα σύννεφα και γνωρίζουμε πως ο,τιδήποτε σπουδαίο για τον Τόπο μας μπορούμε να το πετύχουμε ΜΟΝΟ με κοινούς αγώνες.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά μας, με νέα πνοή για την Αναγέννηση του Δήμου μας. Στην κορυφή της προσπάθειας και του αγώνα μας βάζουμε την τοπική Ανάπτυξη και Σταθερότητα, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Υγεία και κάθε άλλο τομέα σημαντικό για το μέλλον του Τόπου.     


ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Ενωνόμαστε, λοιπόν, πολίτες, από όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις. Δημιουργούμε τον αδέσμευτο και ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», με επικεφαλής τον καταξιωμένο συμπολίτη μας κ. ΣΑΚΗ ΣΑΚΚΙΩΤΗ και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Τόπου μας και του Αιγινήτη. Με αυτή μας την πρωτοβουλία βάζουμε τέλος στην παλιά εποχή και εγκαινιάζουμε μια άλλη, πιο ελπιδοφόρα και πιο φωτεινή. 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από την ιδεολογική – κομματική τοποθέτησή τους, ν’ αγωνισθούν μαζί μας. Η νίκη του Συνδυασμού μας, θα είναι νίκη όλων των Αιγινητών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΠΟΥ  ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png