Δημοτικές Εκλογές 2023

Η υποψήφια δήμαρχος κ. Σίλα Αλεξίου για την υδροδότηση της Αγίας Μαρίνας και των Αλώνων.

Δημοτικός Συνδυασμός "Μαζί Μπροστά για την Αίγινα". Δελτίο Τύπου.

Σίλα Αλεξίου: «Κάλιο αργά… χωρίς συγχωροχάρτι!»

Τι κάνουν οι εκλογές! Θαύματα! Ακόμη και το έργο για την υδροδότηση της Αγίας Μαρίνας και των Αλώνων με το καθαρό νερό του υποθαλάσσιου αγωγού!

Με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο χρόνων (ίσως και πλέον) και αφού η αγανάκτηση των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής έφτασε προφανώς στα αυτιά της δημοτικής αρχής, ξεκίνησαν επιτέλους αυτές τις μέρες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας οι εργασίες για την επέκταση του δικτύου.

Κάλιο αργά παρά ποτέ, θα πούμε εμείς, χωρίς να δίνουμε συγχωροχάρτι στην τραγική ολιγωρία. Καθώς η δημοτική αρχή γνώριζε εξ αρχής ότι το νερό της ΕΥΔΑΠ που ερχόταν για να σώσει την Αίγινα, δεν θα μπορούσε να υδροδοτήσει την περιοχή της Αγίας Μαρίνας και των Αλώνων γιατί απλούστατα δεν υπήρχε το αναγκαίο δίκτυο για να το υποδεχθεί. Δεν βαριέσαι…

Η δικαιολογία του δημάρχου προς τους συντοπίτες του ήταν η συνήθης και έριχνε το μπαλάκι στη Δασική Υπηρεσία και στο Δασονομείο που καθυστερούσε να δώσει τις εγκρίσεις. Μα όταν περιμένεις την υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου, όπως είναι ο υποθαλάσσιος αγωγός, πασχίζεις με νύχια και με δόντια να εξασφαλίσεις όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις ώστε, όταν έρθει η ώρα, να τρέξει το νερό από τις βρύσες όλων των σπιτιών και των επιχειρήσεων.

Η διασύνδεση της δεξαμενής του νερού της περιοχής του ναού Αφαίας, με αυτήν του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να μην πίνουν μέχρι και σήμερα «θαλασσινό νερό» αγνώστου ποιότητας η Αγία Μαρίνα και οι Άλωνες δεν είναι μεγάλο έργο. Αν είχε δρομολογηθεί έγκαιρα δεν θα συζητούσαμε τώρα γι’ αυτό. Και, κυρίως, δεν θα ένιωθαν οι συντοπίτες μας, σαν …παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Και επειδή ο κ Γιάννης Ζορμπάς επιδιώκει τον χαρακτηρισμό του …νοικοκύρη, να ξέρει ότι νοικοκυριό στα σπίτια μας δεν είναι μόνο το άδειασμα του σκουπιδοτενεκέ. Είναι και τα υδραυλικά, τα ηλεκτρικά, η εκκένωση των βόθρων μας, όπως και πολλά άλλα. Χωρίς αυτά μόνο νοικοκύρηδες και νοικοκυρές δεν είμαστε.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png