Δημοτικές Εκλογές 2023

Μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης ο Γιάννης Ζορμπάς. Επανεξελέγη με το πρωτοφανές για την Αίγινα 70%.

20231008_213510-zorbas.jpg

Γράφει ο Σαράντης Ευσταθόπουλος.
Με πρωτοφανές για την Αίγινα ποσοστό, που πλησιάζει το 70% (69,72% συγκεκριμένα) και 5.257 ψήφους, επανεκλέγεται Δήμαρχος Αίγινας ο Γιάννης Ζορμπάς από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2023. Ο συνδυασμός του επανεκλεγέντα δημάρχου αύξησε τις δυνάμεις του σε όλα τα εκλογικά τμήματα, όλων των κοινοτήτων του νησιού σε σχέση με το 2019 και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να εκλέξει δέκα οχτώ δημοτικούς συμβούλους, στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης δημοτικής περιόδου.

telikojpg.jpg
 
Δεύτερος αναδύχθηκε ο συνδυασμός της Σίλας Αλεξίου, ο οποίος εκλέγει επτά δημοτικούς συμβούλους με ποσοστό  26,94% και 2.031 ψήφους. Τέλος, ο συνδυασμός Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ηλία, δεν κατάφερε να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο, καθώς διατήρησε τις δυνάμεις του σε ποσοστό αντίστοιχο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών.
 
Η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη της επόμενης δημοτικής αρχής έφτασαν σχεδόν στο 60%, το οποίο αποτελεί ιστορικό χαμηλό για τις δημοτικές εκλογές της Αίγινας, τουλάχιστον από την εποχή της συνένωσης του νησιού σε έναν, ενιαίο δήμο, το 1998. 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png