Δημοτικές Εκλογές 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες Αιγινήτισσες και Αιγινήτες που και σε αυτή την εκλογική μάχη ενίσχυσαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στήριξε το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αίγινας. Χαιρετίζουμε όλους όσους για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο ένα ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική. Το δυνάμωμα του ρεύματος αυτού καταγράφηκε με την άνοδο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Περιφερειακές εκλογές που συγκέντρωσε ποσοστό 11,56% (από 4,67% το 2019), ενώ διατήρησε τις δυνάμεις της στον Δήμο με ποσοστό 3,34% (από 3,23% το 2019), παρά το κλίμα πόλωσης, χειραγώγησης και εκβιαστικών διλημμάτων που επέβαλαν στο λαό της Αίγινας οι υποψηφιότητες Ζορμπά και Αλεξίου.

Παράλληλα, στο κοντινό Αγκίστρι, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη στις Περιφερειακές εκλογές με ποσοστό 40,29% (από 2,47% το 2019)! Η άνοδος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αττική και πανελλαδικά αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα στον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει. Γνωρίζουμε ότι από την επόμενη μέρα των εκλογών, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση, τα κόμματα της Ε.Ε. και της αστικής διαχείρισης, αλλά και τα στηρίγματα τους στο Δήμο και την Περιφέρεια. Γι’ αυτό και τα «κυβερνητικά χαμόγελα» για τα εκλογικά αποτελέσματα έχουν «κοντά ποδάρια», μιας και η ανασφάλεια του λαού, η οργή και η αγανάκτηση του με την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και ο αντίκτυπός τους θα είναι ορατός και στα «τοπικά» ζητήματα, στο νησί μας.

Η στέρηση της έδρας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας και η κατοχύρωσή της από την παράταξη Ζορμπά, επήλθε εξ’ αιτίας του αισχρού καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου Βορίδη, στην προσπάθεια να επιβληθούν νέα εμπόδια σε φωνές που «χαλάνε τη σούπα» στους σχεδιασμούς επιχειρηματικών ομίλων που περνάνε μέσα από τους ΟΤΑ. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοί μας θα συνεχίσουν τον αγώνα έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα στα σωματεία και τους συλλόγους, για να αναδείξουν δεκάδες λαϊκά προβλήματα που χρονίζουν και για να διεκδικήσουν μέτρα ανακούφισης για το λαό της Αίγινας. Άλλωστε στο νησί μας γνωριζόμαστε χρόνια, ο λαός αναγνωρίζει στα πρόσωπα των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την ανιδιοτέλεια και τη μαχητικότητα υπέρ των συμφερόντων του λαού. Το δυνάμωμα των λαϊκών αγώνων για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των πραγματικών μας αναγκών, αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στην αντιλαϊκή πολιτική. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Όλοι μαζί, μπορούμε να παλέψουμε, για να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Απέναντι στην δημοτική αρχή Ζορμπά, αλλά και απέναντι στην Περιφερειακή αρχή Χαρδαλιά, στο κράτος και τις κυβερνήσεις, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα και τη μαζικότητα του εργατικούλαϊκού κινήματος. Στην υπόθεση αυτή καλούμε όλο το λαϊκό κόσμο της Αίγινας που δεν έχει να περιμένει τίποτα από τους διάφορους «σωτήρες» να συμμετέχει και να δυναμώσει την μόνη πραγματική διέξοδο που είναι σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους υπηρέτες του. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!  
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png