Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας όλων των τμημάτων της Αίγινας για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Επιμέλεια Σαράντης Ευσταθόπουλος.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας όλων των τμημάτων της Αίγινας για τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. 'Ολοι σχεδόν οι υποψήφιοι που εκλέχθηκαν βουλευτές στην περιφέρεια της Α' Πειραιά, πλειοψήφησαν σε σταυρούς στον συνδυασμό τους και στην Αίγινα με εξαίρεση τον βουλευτή του Σύ.Ριζ.Α. Στ. Λεουτσάκου που βρέθηκε στην τέταρτη θέση, πίσω από την μη-εκλεχθείσα τελικά Γ. Γεννιά.

Για τον Σύριζα, πρώτος μακράν σε σταυρούς ήταν ο Θ. Δρίτσας, ο οποίος έλαβε σταυρός από σχεδόν έναν στους δύο ψηφοφόρους του Σύριζα στην Αίγινα. Ακολούθησε η εκλεχθείσα βουλευτής Ελ. Σταματάκη. Για την Νέα Δημοκρατία, οι Κ. Κατσαφάδος και Κ. Αρβανιτόπουλος πήραν σταυρό επίσης σε περισσότερα από 1 στα 2 ψηφοδέλτια που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αίγινα μόνο συγκέντρωσαν πάνω από το 10% των συνολικών τους σταυρών προτίμησης. Σε περισσότερα από τα μισά ψηφοδέλτια του κόμματός τους στην Αίγινα βρήκα σταυρό και οι υποψήφιοι του Πα.Σο.Κ. Δ. Καρύδης και Στ. Καλαμάκης, ο εκλεχθείς βουλευτής με την Χ.Α. Ν. Κούζηλος και η υποψήφια του Κ.Κ.Ε. Ελπ. Παντελάκη.

Τέλος ο μέσος όρος σταυρού ανά ψηφοδέλτιο των κομμάτων που εξετάστηκαν δεν ξεπέρασε το 1,36 (Νέα Δημοκρατία και Πα.Σο.Σ.) με τον Σύ.Ριζ.Α. να ακολουθεί με 1,34 σταυρούς, το Κ.Κ.Ε. είχε 1,26, οι Αν.Ελ. 1,24, η Χ.Α. 1,17 και το Ποτάμι 1,16. Όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός αυτός, τόσο χαμηλότερη είναι η αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων των κομμάτων στους ψηφοφόρους τους, πράγμα που σημαίνει ότι ψηφίζουν περισσότερο το κόμμα και λιγότερο κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο ως εκπρόσωπό τους στο Κοινοβούλιο.

Σημειώνουμε ότι από τα αποτελέσματα λείπουν οι σταυροί του τρίτου τμήματος της Κυψέλης, 285, καθώς μέχρι χθες το απόγευμα τα στοιχεία δεν υπήρχαν στο αρχείο του Δήμου Αίγινας. Το ίδιο ισχύει και για τα στοιχεία του τμήματος 273 της πόλης της Αίγινας για τους υποψηφίους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.



Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png