Βουλευτικές εκλογές 2012. Αποτελέσματα Συνόλου Αίγινας - Τελικό .

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογικών κέντρων της Αίγινας αλλάζουν άρδην το πολιτικό σκηνικό του νησιού. Το ΠΑΣΟΚ γυρίζει σε ποσοστά προ του 1981. Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτη ο πρωτοεμφανιζόμενος Πάνος Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Στη πρώτη θέση επιστρέφει μετά από την παρένθεση του 2009 η Νέα Δημοκρατία αλλά εμφανώς αποδυναμωμένη σε σχέση με τα διαχρονικά υψηλά ποσοστά της στην Αίγινα. Πρωτοφανής πτώση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά 2.500 και 1.500 ψήφους αντίστοιχα. Στην Α' εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, το πρώτο στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ παλεύει στήθος με στήθος με τη Χρυσή Αυγή για την τελευταία έδρα της περιφέρειας και κινδυνεύει να μείνει χωρίς έδρα, μετά από 30 χρόνια.

Πρώτο κόμμα στην Περιφέρεια (με τα έως τώρα δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ, από μία έδρα σε ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Ανεξάρτητους Έλληνες, Δημοκρατική Αριστερά και ΚΚΕ. Όλα αυτά σε ένα Ελληνικό πολιτικό σκηνικό που δεν μοιάζει σε τίποτα με ό,τι ξέραμε μέχρι χθες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png