Υπουργείο Εσωτερικών. Ενημέρωση για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας της 25ης Ιουνίου 2023 έως τις 13.30.

ypes_pressoffice-2.jpg
Έως τις 13.30 προσήλθε στις κάλπες το 29,13% του εκλογικού σώματος, ήτοι 2.530.902 ψηφοφόροι, ποσοστό μειωμένο κατά 2,39% σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα μέτρησης των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 18.794 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.634, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 86,9%, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Φθιώτιδα, την Β’ Θεσσαλονίκης, τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Ανατολική Αττική και τη Λάρισα.

Αντιθέτως, χαμηλότερη ήταν η συμμετοχή στην Κεφαλονιά, την Ευρυτανία, τη Λακωνία, τη Λευκάδα και τη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, συμμετοχή σημειώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης (33,52%) και η μικρότερη στη Φλώρινα (17,03%).

Επόμενη ενημέρωση για την προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png