Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στην Αίγινα με 52% κι ανοδική πορεία για το Πα.Σο.Κ, σε εκλογές με 1.000 λιγότερους ψηφοφόρους.

20230625_172209.jpg

Γράφει ο Σαράντης Ευσταθόπουλος.

Σε μία εκλογική αναμέτρηση όπου η συμμετοχή των πολιτών έπεσε κατά σχεδόν 8%, καθώς περισσότεροι από 1000 πολίτες που ψήφισαν την 21η Μαΐου επέλεξαν να απέχουν αυτή τη φορά, τα περισσότερα κόμματα διατήρησαν τα ποσοστά τους στα ίδια περίπου ποσοστά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

apotelesmata-06-2023-vouletikes.jpg

Η Νέα δημοκρατία διατήρησε το ποσοστό της σε ποσοστά άνω του 50% και συγκεκριμένα στο 52%, παρόλο που έχασε 3,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και συγκεκριμένα 735 ψήφους. Ο Σύ.Ριζ.Α. διατήρησε το ποσοστό του σχεδόν αυτούσιο στο 13,5%, αλλά έχασε 154 ψήφους. Το Πα.Σο.Κ., από την άλλη αύξησε, τόσο το ποσοστό του κατά 2 σχεδόν μονάδες όσο και αριθμητικά αύξησε τις ψήφους του κατά 75 ψήφους. Το Κ.Κ.Ε., επίσης, αύξησε ελαφρώς το ποσοστό του, διατηρώντας όμως σχεδόν αυτούσιες τις ψήφους που έλαβε πριν από ένα μήνα και διατηρώντας και τη θέση του ως τέταρτο κόμμα στην Αίγινα.

Εντυπωσιακό ποσοστό για τους πρωτοεμφανιζόμενους Σπαρτιάτες, που έλαβαν σχεδόν 350 ψήφους, που μεταφράζεται σε σχεδόν 5% επί των ψηφισάντων (σημειώνεται ότι στον πίνακα το κόμμα Σπαρτιάτες έχει τοποθετηθεί στην ίδια στήλη με τα προηγούμενα αποτελέσματα της Χρυσής Αυγή). Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κράτησαν τις δυνάμεις τους, ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό τους λόγω μειωμένης συμμετοχής. Τέλος, μικρή άνοδο σημείωσε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύσης Ελευθερίας, σε αντίθεση με το ΜεΡΑ25, που συνέχισε την πτωτική πορεία των προηγούμενων εκλογών. 

Στο επίπεδο της Α' Πειραιά, οι έδρες φαίνονται να διατηρούνται σταθερές στις 3 για την Νέα Δημοκρατία, 1 για το Συ.Ριζ.Α και 1 για το Κ.Κ.Ε. επιβεβαιώνοντας έτσι τον συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων, όπως διαμορφώθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png