Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας 29ης Μαρτίου 2013.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας, με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη που αφορούσαν τη "διεξαγωγή επαναληπτικού ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές που αφορά την επιλογή αναδόχου για την εκτέλεση του έργου: "Μεταφορά πόσιμου νερού στη νήσο Αίγινα, για την Αίγινα και την Πέρδικα, με υδροφόρα πλοία για τα έτη 2013-2014" και τη "διεξαγωγή επαναληπτικού ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές που αφορά την επιλογή αναδόχου για την εκτέλεση του έργου: "Μεταφορά πόσιμου νερού στη νήσο Αίγινα στο Βαθύ, στην Κυψέλη και στον Μεσαγρό με υδροφόρα πλοία για τα έτη 2013-2014".

Οι τιμές της οικονομικής προσφοράς ήταν για τη μεταφορά νερού σε Αίγινα και Πέρδικα 1,91 ευρώ ανά κυβικό μέτρο και για το Βαθύ, την Κυψέλη και στον Μεσαγρό 1,88 ευρώ (οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ και άλλα τέλη που προβλέπονται). Η συνεδρίαση της επιτροπής έγινε μέσα σε καλό κλίμα, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κυρίου Ηλιακίδη, ο οποίος κάνοντας αναφορά στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τόνισε ότι τιμή της σημερινής προσφοράς είναι στα ίδια επίπεδα με αυτήν που ίσχυε πριν τέσσερα χρόνια, την ίδια στιγμή που η αύξηση της τιμής του πετρελαίου αγγίζει το 60%. Ο κύριος Ηλιακίδης σημείωσε ότι ο Δήμος του χρωστά 6 μήνες και πως δεν θα ανεχθεί ούτε μία καθυστέρηση στα ληξιπρόθεσμα, ενώ λίγο αργότερα συμπλήρωσε: "Μη φτάσουμε τον Αύγουστο και κάνουμε αυτά που κάνανε στο Μούρτζη, γιατί θα το κάνω εγώ, σας το λέω από τώρα, θα σας το κάνω Δεκαπενταύγουστο" και συνέχεισε: " Δεν θα το κάνω χειμώνα που δεν έχετε ανάγκη, θα το κάνω μέσα στον Αύγουστο". Ολοκλήρωσε λέγοντας: "... κανονίστε τα οικονομικά σας, θα πάω να καταστραφώ εγώ;". Τη θέση του κυρίου Ηλιακίδη σχολίασε χαμηλόφωνα, απευθυνόμενος προς τον κύριο Ηλιακίδη ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Γιώργος Πούντος, ενώ έντονα αντέδρασε όταν έλαβε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Στέλιος Κοττάκης που παρακολουθούσε ως κοινό τη συνεδρίαση. Διαβάστε περισσότερα...

Για αυτές τις δηλώσεις ο κύριος Λεβεντάκης, προσπάθησε λίγο αργότερα να εξηγήσει ότι ήταν μία ενημέρωση που ήθελε να κάνει ο κύριος Ηλιακίδης προς την επιτροπή. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της οικονομικής προσφοράς της εταιρείας που εκπροσωπεί ο κύριος Λεβεντάκης, σημειώθηκε ένας έντονος διάλογος ανάμεσα στον κύριο Γιώργο Λεβεντάκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Νίκο Πτερούδη, σχετικά με το ζήτημα της βλάβης των υδρομετρητών της ΕΥΔΑΠ και της κατά προσέγγισης τιμολόγησης του νερού εκείνης της περιόδου, κατά τη διάρκεια της διοίκησης του κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη.

Στη συνεδρίαση δεν συμμετείχε το τακτικό μέλος της και δημοτικός σύμβουλος κύριος Τρύφωνας Γκότσης. Η κατακύρωση του διαγωνισμού θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση. (Τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο video που συνοδεύει το άρθρο).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png