Δεν εγκρίθηκαν στον προσυμβατικό έλεγχο οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά νερού στην Αίγινα. Σε κλίμα έντασης η κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Απρόσμενη τροπή έλαβε το θέμα της υδροδότησης της Αίγινας, καθώς μετά την κατακύρωση των διαγωνισμών που αφορούσαν την μεταφορά νερού στο νησί, οι δύο διαγωνισμοί δεν εγκρίθηκαν στον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο να μείνει η Αίγινα από νερό μέσα στο καλοκαίρι, καθώς οι παλαιές συμβάσεις λήγουν έως 30 Ιουνίου. Η μη έγκριση των δύο συμβάσεων έγινε γνωστή με έγγραφο στο Δήμο Αίγινας στις 22 Μαΐου.

Για το λόγο αυτό σήμερα το πρωί η Οικονομική Επιτροπή προσήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, με σκοπό την λήψη απόφασης για απευθείας ανάθεση μεταφοράς νερού στις εταιρίες Ν.Ε ΛΙΜΕΝΑΡΙ και Ν.Ε ΑΙΓΙΝΑ Ι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δημιουργήθηκε ένταση κυρίως για τα νομικά κωλύματα που θα είχε μία τέτοια απόφαση, ενώ η διοίκηση δέχθηκε έντονες επικρίσεις από τους κυρίους Γκότση και Πτερούδη.

Οι κύριοι Πτερούδης και Γκότσης κατηγόρησαν τη διοίκηση του Δήμου για αδυναμία στη σωστή σύνταξη των συμβάσεων και δεν ψήφισαν την πρόταση για απευθείας ανάθεση. Όπως φαίνεται και στο video, είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική η δυστοκία της κυρίας Αικατερίνης Κανελλά να ψηφίσει, λόγω των νομικών κωλυμάτων και των αδιευκρίνιστων επιπτώσεών τους στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Η κυρία Κανελλά ψήφισε "παρών". Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής κύριος Νεκτάριος Κουκούλης τόνισε ότι η θετική ψήφος δίδεται με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png